36 rokov krásy: Jozef Oklamčák a jeho priekopnícka súťaž MISS

V auguste 2024 oslavuje Jozef Oklamčák významné 36. výročie odštartovania novodobej tradície súťaže krásy “MISS” v bývalom Československu. Tento priekopnícky krok sa uskutočnil počas prvého augustového víkendu roku 1988 vo Vysokých Tatrách, kde sa po vyše 20 rokoch od poslednej súťaže v ČSR opäť konala súťaž krásy.

Napriek prvotným problémom a náročným podmienkam obdobia socializmu, Jozef Oklamčák prekonal prekážky vďaka podpore múdrych ľudí, ktorí mali vzťah k pekným ženám. V porote, ktorej bol predsedom, rozhodovali o víťazke aj významné osobnosti ako bývalý šéfredaktor denníka SME Karol Ježík a bývalý generálny riaditeľ STV Štefan Nižňanský.

Prvá historická MISS, ktorá pochádzala z kráľovského mesta Litoměřice, sa stala ikonou tejto novodobej tradície. Vďaka Jozefovi Oklamčákovi môžu dnes jeho priatelia na Facebooku a Instagrame opäť vidieť túto výnimočnú víťazku.

Oklamčák sa za 36 rokov vypracoval medzi najskúsenejších a najdlhšie pôsobiacich profesionálnych organizátorov súťaží ženskej krásy na svete. Jeho vášeň a oddanosť tejto práci dokazujú, že aj napriek rôznym názorom na “ženské vrtochy” je táto práca pre neho zdrojom šťastia a spokojnosti.

Jozef Oklamčák je dôkazom toho, že práca s krásou môže byť tou najkrajšou prácou na svete. Gratulujeme k výročiu a želáme veľa ďalších úspechov!

Foto: Facebook Jozef Oklamčák

redakcia PremiumNews