“Manifest adresovaný predsedkyni EK Ursule von der Leyenovej je stále bez odpovede!” uviedol doktor Marian Kollar z SOSK.

V piatok dňa 24. mája 2024 platforma Siedmych statočných žien na kandidátnej listine strany Spájame Občanov Slovenska – SOSK, po tlačovej konferencii pred Európskym parlamentom v Bruseli, odovzdala Manifest pre svetový mier Ursule von der Leyenovej. 

Manifest bol súčasťou kampane, ktorá začala na Slovensku a pokračovala cez Čechy, Nemecko až do Belgicka – Bruselu. Podpisovali ho obyčajní ľudia, ktorí si neprajú, aby sa naďalej bojovalo a zomieralo v nezmyselných vojnách. 

„Obrátili sme sa s týmto Manifestom na predsedkyňu EK Ursulu von der Leyenovú a prostredníctvom nej na všetkých predsedov politických strán v parlamente, členov Európskej rady a Európskej komisie. Dodnes sme však ešte žiadnu odpoveď nedostali,“ uviedol predseda SOSK, Kollár. 

Ide o kampaň Siedmych statočných žien, na kandidátke strany Spájame Občanov Slovenska – SOSK, v ktorej vyzývajú politikov členských štátov EU, aby si osvojili výzvy pápeža Františka na ukončenie všetkých vojnových konfliktov a boli na strane rokovaní o mieri. 

„Príspevok, ktorý môže organizovaná Európa dať civilizácií, je nevyhnutný na zachovanie mierových vzťahov. Svetový mier nemožno zachovať bez toho, aby sme nevyvinuli tvorivé úsilie úmerné nebezpečenstvám, ktoré ho aj dnes ohrozujú. Zároveň chceme poďakovať všetkým, pre ktorých mier nie je iba slovo a neváhali nás podporiť podpisom na spomínanom Manifeste, “ uviedol Kollár.