HC Slovan Bratislava má nového majiteľa, klub preberá J&T Real Estat

Budúcnosť hokejového klubu HC Slovan Bratislava bola neistá od decembrovej smrti väčšinového akcionára Rudolfa Hrubého. Po mesiacoch špekulácií sa však situácia vyjasnila – najslávnejšiu hokejovú značku na Slovensku preberá developerská spoločnosť J&T Real Estate (JTRE). Za firmou stojí Peter Korbačka, bývalý partner investičnej skupiny J&T, ktorý patrí medzi najbohatších Slovákov.

Korbačka sa v minulosti zviditeľnil rekordnou kúpou obchodného komplexu Eurovea, za ktorý v roku 2014 zaplatil vyše 360 miliónov eur, a investíciami do ďalších významných projektov ako City Aréna v Trnave či nákupné centrum Vivo! v Bratislave. Hoci je v hokejovom svete nováčikom, športové investície mu nie sú cudzie – v roku 2008 bol pri kúpe futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava.

Nový majiteľ prichádza len pár týždňov pred začiatkom sezóny 2024/25, ktorú HC Slovan odštartuje domácim zápasom proti Novým Zámkom 20. septembra. Klub čaká nová éra s jasnými ambíciami potvrdiť svoju dominantnú pozíciu na domácej scéne a uspieť aj v medzinárodných súťažiach. Pre fanúšikov “belasých” tak prichádza obdobie plné očakávaní a nových výziev.

redakcia PremiumNews