Beetlejuice Beetlejuice je megahit – v premiérovom víkende zarobil viac ako 145 miliónov!

Upršané dni volajú do kinosál! Zo septembrového programu sa rozhodne oplatí vybrať si hororovú komédiu Beetlejuice Beetlejuice, o ktorej v týchto dňoch hovorí celá planéta a je aktuálne najnavštevovanejším filmom v svetových kinách. Kultový režisér Tim Burton priniesol na plátna kín zlomyseľného ducha, ktorý v pokračovaní jeho hororovej komédie straší aj zabáva – a publikum ho miluje! Už ste si na filmovú novinku zašli do svojho kina? 

Mnohé napovedalo, že tento filmový návrat bude úspešný… Tim Burton patrí medzi najobľúbenejších režisérov súčasnosti, Michael Keaton (Batman, Spider-Man: Návrat domov) predstaviteľ titulnej postavy, v posledných rokoch zažíva návrat na kariérny vrchol, podobne ako Winona Ryder (Nožnicovoruký Edward, Stranger Things), ktorá sa vrátila k svojej postave Lydie Deetz. Do hereckého ansámblu pribudla napríklad Jenna Ortega, ktorá je jednou z najpopulárnejších herečiek mladej generácie a aj vďaka jej účasti mal film mimoriadne silnú kampaň na sociálnej sieti TikTok. Odvážne predpoklady hovorili, že na americkom trhu snímka môže v premiérovom víkende zarobiť 100 miliónov dolárov… Napokon si Beetlejuice Beetlejuice odniesol z amerických pokladní neuveriteľných 110 miliónov a viac ako 35 miliónov pridal z ostatných krajín sveta. Na svojom konte má teda už viac ako 145 miliónov dolárov, a to svoju púť kinami ešte len začal! Kde sa zastaví? 

V príbehu sa po nečakanej rodinnej tragédii vracajú tri generácie rodiny Deetzovcov  do mestečka Winter River, ktoré bolo kedysi ich domovom. Život Lydie je aj po rokoch poznačený stretnutím s duchom Beetlejuiceom a obráti sa hore nohami, keď jej rebelujúca dospievajúca dcéra Astrid objaví tajomný model mesta v podkroví a náhodne vďaka tomu otvorí portál do posmrtného života. S problémami v oboch ríšach je len otázkou času, kým niekto trikrát vysloví meno Beetlejuice a bláznivý duch sa vráti, aby rozpútal chaos sebe vlastný. 

Film Beetlejuice Beetlejuice si vďaka úspešnému premiérovému víkendu pripísal na svoje konto titul druhého najúspešnejšiho septembrového štartu v dejinách kinematografie a vy by ste ho v kinách určite nemali vynechať! Do tých slovenských ho priniesla distribučná spoločnosť Continental film a premieta sa aj v exkluzívnych formátoch 4DX, DBOXIMAX

Trailer filmu:

PR: Peter Gašparík

redakcia PremiumNews