Opica Stephena Kinga príde do kín. Nakrútil ju majster hororov James WanOpica Stephena Kinga príde do kín. Nakrútil ju majster hororov James Wan

Poviedka populárneho amerického spisovateľa Stephena Kinga z osemdesiatych rokov sa dočkala svojho sfilmovania. Postaral sa o to hororový guru James Wan. Pozrite si oficiálny trailer.

Príbeh rozpráva o dvojčatách Halovi a Billovi, ktorí v podkroví nájdu starú hračku, mechanickú opicu. Od tej chvíle sa v ich okolí objavujú záhadné úmrtia. Bratia sa rozhodnú opicu vyhodiť, a to ich posunie ďalej. Postupne sa ich životné cesty rozchádzajú. No po rokoch ich prekliata opica znovu spojí. Opäť sa začnú objavovať podivné úmrtia a bratia musia prísť na to, ako ju raz a navždy zničiť skôr, než niekto z ich blízkych príde o život.

Hlavnú postavu stvárni britský herec Theo James, ktorý zažiaril v seriálových Gentlemanoch Guya Ritchieho či v sérii Biely Lotos. Ďalej sa predstavia Tatiana Maslany (Neuveriteľná právnička), Elijah Wood (Pán prsteňov), Christian Convery (Sladký zub), Colin O’Brien (Wonka), Rohan Campbell (The Hardy Boys) a Sarah Levy (Schitt’s Creek). Film napísal a režíroval skúsený Osgood Perkins (Marienka a Janko: Les hrôzy) a ako producent je pod projektom podpísaný majster hororu James Wan (spolutvorca Saw, V zajatí démonov, Annabelle, Mníška, M3GAN, Osgood Perkins). 

Opicu uvedie do kín Bontonfilm 20. februára 2025.

PR: Radomír Brhlík

redakcia PremiumNews