Román o francúzskej kaviarni a šanci na novú lásku

Pod hviezdami Paríža je príbeh o francúzskej kaviarni a šanci na novú lásku. Švédsky bestseller so silným parížskym nádychom. Zábavný, voňavý a pohodový. Zavedie vás do parížskych ulíc, poprechádzate sa okolo známych pamiatok a posedíte si v elegantných kaviarničkách.
Vychutnáte si ich croissanty, chrumkavé bagety, lahodné syry a vína, ale tiež priateľstvo a lásku, rodinné vzťahy… 

Hovorí sa, že predtým, ako hviezdy zažiaria, najprv pohasnú. No Sophia má pocit, že jej hviezda zhasla dávno. Po totálnom faux pas v živom vysielaní pred celým Švédskom jej v práci odporučia vziať si povinnú dovolenku – vraj by mala trochu spomaliť. To sa im však ľahko povie, keď práve prišla o svoj najväčší kariérny sen. 

Lenže ako vravieva Sophiina babička: Osud vedie toho, kto chce, a ten, kto nechce, bude vlečený. Uprostred všetkého chaosu a sklamaní Sophiu zaskočí správa, že zdedila kaviareň uprostred Paríža, o ktorej existencii ani len netušila! Odkázala jej ju babička, ktorá zomrela a tak sa Sophia vydáva do mesta lásky a tisícov svetiel. Chce zistiť, či by tam mohla nájsť svoje vytúžené šťastie. 

Kaviareň, ktorú tam objaví, je však v katastrofálnom stave a Sophia sa prepadá do ešte väčšieho zúfalstva. Nakoniec jej zostávajú len dve možnosti – vzdať sa alebo si svoje šťastie a úspech vybudovať nanovo na troskách minulosti…

Pod hviezdami Paríža dýcha mestom lásky, croissantami, kávou. Príbeh sa rozbieha najmä po je príchode do Paríža, kde sa stretáva s mnohými ľuďmi, ktorí ju viac menej vedú k spochybneniu svojich životných túžob, snov a rozhodnutí. Je tam starý pán Louis, ktorý sa stará o kaviareň…aj prísny právnik Tristan, ktorý pomáha Sophii predať prevádzku…je naozaj taký arogantný a drzí, alebo pod tým drsným zovňajškom skrýva čosi iné? 

KAROLINA SCHÜTZER je novinárka a spisovateľka, ktorá má nohy vo Švédsku, ale jej srdce leží vo Francúzsku, kde študovala a pracovala. Pod hviezdami v Paríži je jej debutový román a je o odvahe počúvať samú seba. O tom, ako sa nenechať ovplyvniť očakávaniami ostatných o tom, ako by sme mali žiť…

PR: Mgr. Milan Buno

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *