Podoby láskavosti ukážu, ako rôznorodo môžeme byť láskaví

Snímka Podoby láskavosti je síce jedna, ale predostrie aż tri príbehy. Divák tak nadobudne pocit, akoby bol na troch filmoch, ktoré každý prinášajú iný príbeh. Každý z nich sa navyše dotkend viáka úplne iným spôsobom a úplne inej jeho emódie. Podoby láskavosti prichádzajú do kín 19. septembra.

Čierna absurdná komédia s názvom Podoby láskavosti od oceňovaného režiséra Yorgosa Lanthimosa prináša troch skvelých hercov Emmu Stone, Jesse Plemonsa a Willema Dafoe v  troch pozoruhodných, absurdných životných príbehoch. V prvom príbehu s názvom  “SMRŤ RMF” sa muž, ktorý nemá inú možnosť, pokúša prevziať kontrolu nad vlastným životom. V druhom príbehu s názvom “RMF lieta” sa stretávame s policajtom, ktorý sa opäť stretáva so svojou ženou, ktorá bez stopy zmizla na mori, ale začína nadobúdať dojem, že osoba, ktorá sa k nemu vrátila, je niekto úplne iný. Tretí príbeh  s názvom “RMF je sendvič” sleduje osudy ženy, ktorá sa rozhodla nájsť veľmi špecifickú osobu so zvláštnymi schopnosťami, ktorá je predurčená stať sa výnimočným duchovným vodcom.

Film Podoby láskavosti mal svetovú premiéru na 77. ročníku filmového festivalu v Cannes 17. mája 2024, kde  Jesse Plemons získal cenu pre najlepšieho herca.

Pozrite si trailer tu: https://www.youtube.com/watch?v=27AfXVT7t0o

51-ročný režisér Yorgos Lanthimos má za sebou niekoľko veľmi úspešných filmov, všetky s hlbokým psychologický ponorom. Za všetky spomeňme Chudiatko, ktoré si minulý rok podmanilo množstvo divákov. Filmovými kritikmi bola jeho najnovšia dráma prijatá veľmi pozitívne, niet sa čo čudovať, režisér je mimoriadne uznávaný a jeho práca vysoko hodnotená.

Sebastian Zavala Kahn zo Cinencuentro vo svojej kritike napísal: “Je to nevšedný zážitok, s ktorým sa divák ťažko stotožní na emocionálnej úrovni, na druhej strane je to intelektuálne mimoriadne podnetné. Najmä, keď porovnáte rôzne naratívne prvky a posolstvá troch príbehov.”

Yasmine Kandil z Discussing Film sa vyjadrila, že “Podoby láskavosti sa s veľkým potešením pohybujú na hranici medzi realizmom a absurditou. Scenár filmu vynikajúco skúma prirodzené ľudské túžby cez nefiltrovanú optiku.”

Michaella Kisner z The Movie Sleuth napísala: “Lathimos je bohom týchto príbehov, krutým majstrom, ktorý vytvára tieto postavy a dáva im poriadne zabrať.”

Snímku Podoby láskavosti prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť CinemArt SK 19. septembra.

PR: Perla Žinčíková

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *