Slovan Bratislava v Lige majstrov: Výpadok platformy Voyo spôsobil nespokojnosť fanúšikov

Slovan Bratislava sa tento týždeň zapísal do histórie slovenského futbalu, keď nastúpil na svoj prvý zápas v hlavnej fáze Ligy majstrov. Napriek tomu, že tento moment prilákal tisíce fanúšikov, tí nakoniec zostali sklamaní. Televízia Markíza, ktorá vlastní vysielacie práva na zápasy Ligy majstrov, sa rozhodla tieto prenosy sprostredkovať hlavne prostredníctvom menej dostupných kanálov Nova Sport. Najmä zápasy Slovana Bratislava boli zaradené na stanicu Nova Sport 6, ktorá je súčasťou ponuky iba malého množstva operátorov.

Pre väčšinu divákov tak ostala jedinou možnosťou platforma Voyo, ktorá lákala fanúšikov na živé vysielanie všetkých zápasov za predplatné. Mnohí túto ponuku využili, aby mohli sledovať atraktívny zápas Slovana proti Celticu Glasgow. Avšak práve v deň tohto očakávaného zápasu čelilo Voyo masívnym technickým problémom. Výpadky služby spôsobili, že diváci, ktorí si zaplatili prístup, sa k prenosu nedostali.

Situácia sa stala predmetom intenzívnej kritiky na sociálnych sieťach, kde sa nahnevaní fanúšikovia sťažovali na to, že nemohli sledovať ani úvodný výkop. Markíza na vzniknutú situáciu reagovala s ospravedlnením a uviedla, že technický tím pracuje na odstránení problému. Táto situácia však poukazuje na riziká spoliehania sa na streamovacie platformy pri prenose dôležitých športových udalostí, keď nedostatočná technická infraštruktúra môže spôsobiť výrazné sklamanie u platiacich divákov.

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *