Historicky prvý gól, no nie bodový zisk

Prvý krok v Lige majstrov nám výsledkovo nevyšiel.

Belasých v Celtic Parku privítala búrlivá atmosféra, vytvorená viac než 60 000 fanúšikmi. Celtic začal náporom a v štvrtej minúte mal prvú veľkú šancu. Maeda z ľavej strany prestrelil bránu. Belasí kontrovali o štyri minúty. Barseghjan vysunul do brejku Strelca, ktorý mal napravo dostatok priestoru. Pokúsil sa zaseknúť obrancu a vystrelil, jeho pokus bol zrazený na hornú sieť. Zakrátko Takáč chytil hlavičku zblízka. V 17. min však už ani on nestačil na ďalšiu hlavičku Scalesa, ktorý zblízka namieril príliš prudko a presne – 1:0. Prakticky hneď po góle sa Takáč blysol, keď vo vyloženej pozícii vychytal Furuhashiho. Domácim narástli krídla, Engels vyslal ďalší nebezpečný pokus, Takáč bol na svojom mieste. Belasí čakali na brejkové možnosti, a ďalšia z nich prišla po polhodine. Strelec vysunul naľavo Weissa, ktorý si už v šestnástke zasekol obrancu, ktorý následne zablokoval jeho strelu. V 34. min ešte Furuhashi mieril nad v obrovskej príležitosti.

Kým do polčasu sme sa držali na dostrel, úvod druhého dejstva nám vôbec nevyšiel a výrazne skomplikoval naše nádeje na bodový zisk. Takáč ešte v 47. min vyrazil prudkú strelu Engelsa, z následnej akcie však Furuhashi zakončil do odkrytej brány – 2:0. Domáci ešte pridali a v 56. min po zákroku Ignatenka, ktorý rozhodca vyhodnotil ako nedovolený, kopali penaltu. Engels ju premenil – 3:0. Belasí sa predsa len nadýchli a po hodine hry prišiel náš historicky prvý gól v Lige majstrov. Wimmer z netradičnej pozície zo šestnástky ľavačkou falšom nádherne vymietol protiľahlý horný roh – 3:1! Celtic začal azda ešte viac tlačiť a v tejto fáze nás skvelý Takáč viackrát podržal. Odolávali sme do 71. min, keď nás domáci vykombinovali a Maeda obstrelil Takáča – 4:1. V závere sme už aj napriek veľkej snahe a prestriedaniu nedokázali zvrátiť nepriaznivý priebeh či skorigovať skóre. 

Celtic FC – ŠK Slovan Bratislava 5:1 (1:0)

Góly: 17. Scales, 47. Furuhashi, 56. Engels, 71. Maeda, 87. Idah – 60. Wimmer

Žlté karty: 23. Johnston – 18. Weiss, 23. Wimmer, 27. Tolič

Rozhodovali: Makkelie – Steegstra, de Vries (všetci Holandsko)

Celtic: Schmeichel – Johnston (77. Ralston), Carter-Vickers, Scales, Taylor – McGregor – Kühn (71. Forrest), Engels, Hatate (77. Bernardo), Maeda – Furuhashi (77. Idah)

Slovan: Takáč – Blackman, Kašia, Bajrič, Wimmer – Kucka, Ignatenko (76. Savvidis) – Barseghjan (76. Marcelli), Tolič, Weiss (76. Mak) – Strelec

Zdroj: skslovan.com

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *