VPRED? – tretí a posledný album skupiny BANKET vychádza vo vinylovej aj CD reedícii

Začiatkom júna vydavateľstvo OPUS vydalo v reedícii na vinylových platniach a CD prvé dva albumy skupiny Banket –  Bioelektrovízia a Druhá doba?! Kultové albumy priekopníkov syntetizátorovej a elektronickej populárnej hudby na Slovensku v týchto dňoch dopĺňa ich tretí počin, ktorý je posledným zo série štúdiových projektov, ktoré Richard Müller nahral s Banketom.

VPRED? je tretím a posledným albumom, ktorý nahral Richard spolu so skupinou Banket. Album pôvodne vyšiel v roku 1990 a skupina Banket na ňom excelovala v skutočne hviezdnej zostave (Müller, Šeban, Leško, Kvassay, Frátrik, Urbánek,…), pričom títo hudobníci sa na albume podieľali aj ako autori hudby. Hlavnými autormi textov sú popri Richardovi Peter Uličný a Daniel Mikletič. V modernom elektronickom pope vyčnievajú najmä skladby Požičovňa tvárí, Slúžiť ti chcem, či Prstom po glóbuse. Na albume nájdete aj lýrovú pieseň Aj ty! z roku 1989.

Skupina Banket spieva a hrá na albume v zložení: Richard Müller (sólový spev), Andrej Šeban (gitary, klávesové nástroje), Pavol Kvassay (klávesové nástroje), Henrich Leško (klávesové nástroje), Emil Frátrik (bicie nástroje a perkusie); a hostia: Boris Urbánek (klávesové nástroje), Petr Vavřík (basová gitara), Karol Lago (sopránsaxofón), Daniel Oláh (trúbka), Silvia Slivová (spev), Zuzana Farkašová (spev)

Zoznam skladieb na LP/CD albume Vpred?:

Vypočuj si na digitálnych službách: https://wmcz.lnk.to/Banket

01. A1 VPRED! (Overtura optimistica)

02. A2 POŽIČOVŇA TVÁRÍ

03. A3 PŠTROS

04. A4 NAŠINEC V CUDZÍCH KRAJINÁCH

05. A5 SLÚŽIŤ TI CHCEM

06. A6 BESTSELLER

07. A7 CVIČME V RYTME

08. A8 HURÁ!

09. B1 AJ TY! (Bratislavská lýra ´89)

10. B2 OTEC A SYN `89

11. B3 MUŽOLAPKA

12. B4 DOKTORÁT LÁSKY (Venované Rogerovi Nelsonovi)

13. B5 PRSTOM PO GLÓBUSE

14. B6 KÚPTE!

15. B7 CINTORÍN NENARODENÝCH PIESNÍ

PR: Renáta Tomášová

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *