Monkey Business vydali klip s Fanánkem a na špeciálnom koncerte pokrstili album Když múzy mlčí

Česká skupina Monkey Business zverejnila ďalší klip k nedávno vydanému albumu Když múzy mlčí . V piesni aj klipe Homo Sovietikus hosťuje Lou Fanánek Hagen (Tři sestry). Vystúpil aj na mimoriadnom koncerte na Občanské plovárně v Prahe, kde Monkey Business svoj prvý, skvele prijatý štúdiový počin v češtine pokrstili.

„Urobiť niečo spoločne s Fanánkem bolo naše dlhodobé prianie. Je to báječný textár aj interpret. Text k Homo Sovietikus ale napísal náš basista Pavel Mrázek a Fanánkovi sa našťastie veľmi páčil. Zostávalo ho ešte navliecť do úplne nepriedušného latexového mundúru, čo sa tiež podarilo. Prepotili sme spoločne celý deň a klip je na svete,“ s úsmevom hovorí Roman Holý.

Text piesne je reflexiou prednovembrovej doby, v ktorej členovia skupiny vyrastali či dospievali, a ktorej sa však napriek očakávaniam tak úplne nejde zbaviť. V klipe použili Monkey Business ikonické archívne fotografie Bohdana Holomíčka a Abého Libanskyho.

Klip videli v premiére návštevníci koncertu, na ktorom Monkey Business zahrali okrem už preverených, hneď niekoľko piesní z nového albumu. Traja vyžrebovaní fanúšikovia prvý „český“ album pokrstili a spolu so skupinou ich na pódiu odfotil známy fotograf Tono Stano.

Klip na YouTube : https://youtu.be/JzSZ9MEuKq0

AlbumKdyž múzy mlčí na digitálnych službách: https://WMCZ.lnk.to/KdyzMuzyMlci

PR: Renáta Tomášová

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *