Slovensko má prvú polikliniku, ktorá nadviazala unikátnu spoluprácu s EÚ

Zamestnanci inštitúcií Európskej únie, zástupcovia Európskeho parlamentu, ale aj Európskej komisie dostanú zdravotnú starostlivosť v rámci schémy Spoločného systému zdravotného poistenia EÚ (JSIS) už aj na Slovensku. Prvým poskytovateľom takejto zdravotnej starostlivosti nielen na Slovensku, ale aj v rámci krajín Vyšehradskej štvorky, je Poliklinika Váš Lekár.

Spoločný systém zdravotného poistenia EÚ, známy aj pod skratkou JSIS, je špecifickým systémom verejného zdravotného poistenia pre všetkých zamestnancov inštitúcií Európskej únie. Tento systém zaručuje, že zamestnanci EÚ dostanú zdravotnú starostlivosť v ktoromkoľvek členskom štáte, ktorý je súčasťou schémy JSIS.

JSIS ponúka univerzálne zdravotné poistenie (ekvivalentné zdravotnému poisteniu členských štátov) pre všetkých zamestnancov EÚ, aj tých v dôchodkovom veku. Môže pokryť tiež liečebné náklady na zdravotnú starostlivosť o rodinných príslušníkov našich zamestnancov.

V rámci JSIS podpísala Európska komisia dohody v oblasti preventívnej medicíny doteraz v štrnástich členských krajinách EÚ, ktorými sú Rakúsko, Belgicko, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Grécko, Írsko, Taliansko, Luxembursko, Holandsko, Portugalsko, Španielsko, Švédsko. Do tohto zoznamu najnovšie pribudlo ako pätnásta krajina aj Slovensko.

„Táto spolupráca je dôkazom, že Poliklinika Váš Lekár poskytuje kvalitnú zdravotnú starostlivosť na vysokej úrovni. Vážime si dôveru, ktorá bola vložená do rúk našich lekárov a zdravotníckeho personálu. Naším cieľom je aj naďalej posúvať štandard slovenského zdravotníctva vpred a prepájať tak moderný prístup v zdravotnej starostlivosti s cieľom dosiahnuť kvalitnejší a dlhší život pre pacientov, o ktorých sa staráme,“ uviedol CEO Váš Lekár Pavol Marcinko.

Európsky systém JSIS podporuje well-being a prevenciu, a svojim poistencom ponúka možnosť využiť špecifické preventívne programy s ohľadom na pohlavie a vek pacienta, zamestnancom EÚ tak zaručuje vysoký štandard zdravotnej starostlivosti. Prvú takúto spoluprácu s EÚ na Slovensku nadviazala Poliklinika Váš Lekár, ktorá ponúka moderné a flexibilné zdravotnícke služby.

Preventívne prehliadky Polikliniky Váš Lekár sú koncipované tak, aby poskytli obraz o všeobecných rizikových faktoroch u pacienta, ako aj o faktoroch súvisiacich s jeho vekom a pohlavím. Nezávisle od preventívnych prehliadok v rámci systému JSIS ponúka poliklinika rozšírenú preventívnu prehliadku aj pre bežnú verejnosť. „Rozšírenú preventívnu prehliadku môže u nás absolvovať ktokoľvek, aj mimo schémy systému zdravotného poistenia JSIS a zistiť tak viac o svojom zdravotnom stave,“ doplnil Marcinko.

Poliklinika Váš Lekár má 24 špecializovaných ambulancií vrátane všeobecného lekárstva a ďalšie doplnkové pracoviská, zdravotnú starostlivosť poskytuje aj akútnym a chronickým pacientom. Okrem fyzického zdravia sa zameriava aj na to psychické, kladie dôraz na správnu výživu či dentálnu hygienu. Nech je zdravotný stav klienta akýkoľvek, poliklinika sa snaží práve formou prevencie (a prípadne intervencie) starať o jeho well-being a predĺženie aktívneho života.

PR: Katarína Leschinger

Martin Petráš

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *