Osvedčená dvojica – spisovateľka Ivona Ďuričová a ilustrátor Adrián Macho prinášajú nádhernú vianočnú novinku

Ich úspešnú sériu Zábava s abecedou doplní piata knižka Vianoce z abecedy. Vychádza v edícii Stonožka.

Prvýkrát sa táto, dnes už nesmierne úspešná dvojica, stretla pri knihe Zvieratká z abecedy v roku 2017. Prakticky okamžite sa ich útla knižka stala bestsellerom. Dnes sa z nej teší takmer 40 000 rodín. Následne dvojica vytvorila  Písmenká z abecedy a vznikla séria Zábava s abecedou. Po nej prišli Hádanky z abecedy, neskôr Básničky z abecedy a každá jedna z nich si získala srdcia detských čitateľov. Skvelo zapamätateľné, hravé texty Ivony Ďuričovej a dokonalé farebné kresby svetovo uznávaného ilustrátora Adriána Macha sa pri piatom pokračovaní série stretli vo vianočnej knižke Vianoce z abecedy. Ponorte sa so svojimi deťmi do sveta čarovných básničiek, ktoré umocnia krásne vianočné chvíle s rodinou. 

Knižka je určená deťom od štyroch rokov. 

O čom je kniha: Piate pokračovanie série Zábava s abecedou je opäť plné farieb a veselých veršov. Autorka Ivona Ďuričová a ilustrátor Adrián Macho vytvorili očarujúce dielko plné básničiek s vianočnou tematikou. Ak sa chcete s abecedou dokonale spriateliť, popozerajte sa aj po ďalších knihách z tejto série: spoznajte veselé zvieratká (Zvieratká z abecedy) a obohaťte si slovnú zásobu novými slovíčkami (Básničky z abecedy), vylúštite tajomné hádanky (Hádanky z abecedy) alebo si podľa maľovaných obrázkov doplňte ku každému písmenku slovo (Písmenká z abecedy).

Viac o knihe: https://www.bux.sk/knihy/732961-vianoce-z-abecedy.html

O autoroch:
Ivona Ďuričová má za sebou množstvo úspešných kníh pre deti plných chytľavých básničiek a krásnych príbehov. Okrem spomínaného bestselleru Zvieratká z abecedy (2017) môžeme spomenúť aj knihu Prečo lienky nosia podkolienky (2017), Vtáčie dobrodružstvá (2019), alebo aj Básničkový karneval (2021). Slávnu abecednú sériu doplnili v roku 2021 Písmenká z abecedy,  Hádanky z abecedy (2022), Básničky z abecedy (2023) a aktuálne Vianoce z abecedy (2024). 

Adrián Macho je známy slovenský ilustrátor a grafický dizajnér svetovej úrovne. Preslávil ho príbeh o veľrybe Gerde, ktorý sám napísal aj ilustroval. Knižka Gerda bola preložená do mnohých svetových jazykov. Bestsellerom sa stali aj Zvieratká z abecedy, následne Písmenká z abecedy a Hádanky z abecedy, ktoré ilustroval pre Ivonu Ďuričovú. V roku 2020 sa popasoval s náročnou úlohou, vytvoril obálky k novému vydaniu všetkých dielov Harryho Pottera pri príležitosti dvadsiateho výročia vydania čarodejníckej ságy na Slovensku. Jeho ilustrované obálky patria k najkrajším „potterovským“ vydaniam na svete. 

Kniha vychádza vo vydavateľstve Ikar, v edícii Stonožka, počet strán 64, MOC 9,90 eur.

PR: Mgr. Lucia Čarná

redakcia PremiumNews