Vyhlásenie predsedu vlády SR Roberta Fica!

Premiér Fico Kritizuje Médiá za Údajné Skresľovanie Informácií o Vláde.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) ostro kritizoval médiá za spôsob, akým informujú o práci jeho vlády. Na tlačovej besede, ktorá sa konala v utorok, sa obul do médií, ktoré podľa neho vykresľujú jeho kabinet ako nekompetentný a chaotický. Podľa premiéra médiá úmyselne vytvárajú obraz vlády, ktorá nevie, čo robí, a poprosil ich, aby rešpektovali prácu vlády a „nepísali nezmysly.“

Fico sa obzvlášť zameral na niektoré médiá, ktoré označil za nepriateľské, ako sú Denník N, Aktuality či SME. Zdôraznil, že nesúhlas medzi koaličnými partnermi nie je znakom vládnej krízy, ale prirodzenou súčasťou spolupráce rôznych politických strán v koalícii. Podľa premiéra vláda aj napriek rozdielnym názorom úspešne funguje a prijíma dôležité rozhodnutia.

Premiér ostro vystúpil proti tomu, čo označil za nekonštruktívnu kritiku zo strany médií, a pripomenul im, že by mali rešpektovať výsledky demokratických volieb. Podľa neho sa niektoré redakcie „nedokážu zmieriť s tým, že prehrali voľby“ a správajú sa, akoby boli politickými aktérmi.

Fico tiež vyjadril očakávanie, že sa objavia nové informácie týkajúce sa atentátu, pri ktorom utrpel zranenie, a poukázal na to, že médiá by sa mali pripraviť na nové skutočnosti, ktoré môžu zmeniť ich interpretácie.

Vyjadrenia premiéra sú súčasťou širšieho napätia medzi vládou a časťou slovenských médií, ktoré ostro sledujú kroky novej vlády a často kritizujú jej politiku. Táto konfrontácia odráža zložité vzťahy medzi politickou mocou a médiami na Slovensku, kde sa balansuje medzi slobodou tlače a kritikou zo strany verejných činiteľov.

redakcia PremiumNews