Trnava je hrdá na ďalšieho odchovanca! Syn legendy už žiari v reprezentačnom drese

Marek Ujlaky, mladý a talentovaný obranca trnavského Spartaka, má za sebou ďalší významný moment kariéry. Popri úspešnej sezóne v trnavskom tíme sa podieľal na výhre slovenskej reprezentácie do 21 rokov nad Walesom, keď v 23. minúte vyrovnal na 1:1, čím „Sokolíkom“ pomohol k triumfu 4:2. Zažiaril tak v duely, ktorý je ďalším krokom v príprave na EURO U21, ktoré sa uskutoční budúci rok na Slovensku. 

Marek Ujlaky je pravidelnou súčasťou slovenskej reprezentácie už od mládežníckych kategórií. V zápase proti Walesu si pripísal debutový gól v drese U21. „Som nesmierne vďačný za možnosť byť súčasťou národného tímu v každej kategórii a za moje pôsobenie na Majstrovstvách Európy do 19 rokov a tiež na Majstrovstvách sveta v Argentíne. Euro však bude úplne iný odvar, čakajú nás tam oveľa vyspelejší hráči na špičkovej úrovni.  Zároveň nikto z nás nemá v reprezentácii isté miesto.“ 

„Každý sa o svoju pozíciu musíme biť a neustále predvádzať nadštardantné výkony, či už vo svojom klube, alebo na každom jednom reprezentačnom zraze. V zápase proti Walesu sme čelili nepríjemnému ofenzívnemu futbalu. Ako obranca veľa gólov nedávam, takže tento ma potešil o to viac. Zápas sme zvládli v obrane, hoci sme dostali pár lacných gólov, z ktorých sa musíme poučiť.“


EMBED: https://www.instagram.com/p/DBJ5OMot8Eg/?hl=sk&img_index=1

Nie je tajomstvom, že Marek pochádza z futbalovej rodiny. Jeho otec, Marek Ujlaky starší, je bývalý legendárny stredopoliar Spartaku. Aj keď otec nemohol sledovať Marekov zápas proti Walesu priamo z tribúny, jeho podpora zohráva v kariére mladého stopéra dôležitú úlohu. „Otec dokázal vo futbale viac než dosť a určite mi toho dáva veľa. Bohužiaľ nevidel tento zápas na mieste, pretože bol v práci. Vždy si však každý napokon pozrie zo záznamu. Samozrejme, vždy mi rád povie konštruktívnu kritiku,“ dodal Marek s úsmevom.

Okrem reprezentačných povinností sa pravidelne predstavuje v základnej zostave Spartaka Trnava, kde jeho zápasová minutáž stále rastie. Spoľahlivými výkonmi v defenzíve si získal pozornosť odborníkov a dostal sa do niekoľkých ankiet, vrátane nominácie na hráča mesiaca. „Ciele sú pre mňa jasné, byť zdravý a odohrať čo najviac zápasov. Chcem stabilizovať svoje výkony minimálne na takej úrovni, ako dosahujem teraz, a naďalej tvrdo pracovať. Ankety moc nevnímam, sústredím sa na tímové záujmy,“ prezradil talentovaný obranca, ktorý má v Spartaku veľký potenciál stať sa pilierom defenzívy.

Marek sa v drese Spartaka v Európskej konferenčnej lige predstavil v zápasoch proti silným súperom ako Wisla Krakow či FK Sarajevo. Zápasy domácej ligy so Slovanom, jedným z najsilnejších súperov na Slovensku, mu taktiež prinášajú cenné skúsenosti. „Pre mňa je dôležité sa učiť z každého zápasu a tréningu, bez ohľadu na veľkosť mena a kvalít súpera. Neustále pracujem na tom, aby mi znova prišla pozvánka na ďalší reprezentačný zraz“.

PR: Robert Kmeťo

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *