Ako sa správali zdrogované ovce? Spásli vyše 270 kíl konope, majiteľ neveril vlastným očiam

V Grécku sa stal skutočne kuriózny prípad. Stádo oviec spáslo v skleníku vyše 270 kilogramov konope pestovaného na liečebné použitie. Neskôr sa začali správať skutočne neobvykle, pretože sa dostali do stavu, v ktorom určite nikdy neboli. Informoval o tom portál Newsweek.

„Ovce neskôr skákali vyššie ako kozy, čo je nezvyčajné,“ uviedol majiteľ farmy Jannis Burunis, ktorá sa nachádza pri obci Almyros v oblasti Thesálie. Búrka Daniel priniesla historicky najvyššie mesačné zrážky v Európe, kvôli čomu boli ovce poriadne vyhladované.

Prívalové lejaky zapríčinili zosuvy pôdy, zničili cesty a mosty a ochromili dodávky vody. Stádo oviec sa pred záplavami uchýlilo do skleníka, kde spáslo viac ako 270 kilogramov konope.

„Neviem, či je to na smiech, alebo na plač. Bola vlna horúčav a prišli sme o veľa produkcie. Nasledovali záplavy, prišli sme takmer o všetko. A teraz toto,“ povedal majiteľ farmy. V roku 2017 grécka vláda legalizovala používanie konope na liečebné účely. Grécko tento rok otvorilo svoj prvý závod na produkciu liečivého konope.