Aktuálne: Slovákom vypol veľký operátor 3 známe TV stanice

Nečakane skončili 3 televízne stanice

Slováci si od 17. septembra nezapnú 3 televízne stanice. Náhle pozastavenie dostali české kanály TV Barrandov HDBarrandov Krimi a Kino Barrandov. Stanice boli doteraz bežne dostupné prostredníctvom satelitu Astra 3B, ich rýchle prerušenie teraz vysvetľuje operátor.

Obmedzenie sa týka slovenských aj českých predplatiteľov Skylink a freeSAT. Dalo sa tak okamžite vylúčiť, že by malo ísť o geografické obmedzenie. Dôvod je teraz úplne iný – prišlo k nedodržanie zmluvných záväzkov zo strany vysielateľa všetkých troch programov, teda TV Barrandov.

Nedodržanie podmienok zo strany vysielateľa

„Z dôvodu nesplnenia zmluvných podmienok zo strany vysielateľa sme boli nútení dočasne prerušiť šírenie staníc TV Barrandov HD, Barrandov Krimi a Kino Barrandov“ ozrejmil hovorca operátora Skylink, ako informoval portál Satelitná TV.

Spoločnosť sa už dlhší čas potýka s vážnymi finančnými problémami, pravdepodobný scenár tak je, že Barrandov nezaplatil za distribúciu staníc operátorovi. Z predošlých informácií je známe, že záväzky spoločnosti dosiahujú na desiatky miliónov eur.

Keď si momentálne diváci zapnú program na štandardnej frekvecii 12 090 MHz s pozíciou družice 23,5°E, uvidia iba oznam o pozastavení vysielania. Operátori sa ospravedlnili za spôsobené komplikácie a hľadajú spôsob nápravy situácie. O akejkoľvek aktulizácii chcú čo najskôr informovať, momentálne nie je jasné, kedy bude vysielane trojice programov obnovené.

Zdroj: rewind.sk

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *