Anglicko sa stretne so Španielskom vo finále ME 2024

V dramatickom semifinále majstrovstiev Európy 2024 v Nemecku si anglickí futbalisti zabezpečili postup do finále po tesnom víťazstve 2:1 nad Holandskom. Stretnutie sa odohralo v stredu a bolo plné napätia a vzrušujúcich momentov.

Holandsko sa ujalo vedenia už v 7. minúte, keď Xavi Simons prekonal anglického brankára Jordana Pickforda prudkou strelou z hranice šestnástky. Angličania však rýchlo zareagovali a v 18. minúte Harry Kane vyrovnal z penalty po faule Dumfriesa.

V druhom polčase sa hra vyrovnala a oba tímy mali niekoľko šancí na rozhodnutie zápasu. V 88. minúte sa do hry zapojili striedajúci hráči Anglicka, Palmer a Watkins. Práve Watkins v prvej minúte nadstaveného času presnou strelou k ľavej žrdi rozhodol o víťazstve Anglicka.

Anglický tím tak zopakoval svoj úspech z predchádzajúceho kontinentálneho šampionátu a opäť postúpil do finále, ktoré sa odohrá v nedeľu o 21.00 h na Olympijskom štadióne v Berlíne. Ich súperom bude Španielsko, ktoré v druhom semifinále zdolalo svojho protivníka.

Angličania majú pred sebou šancu získať prvý titul z majstrovstiev Európy v histórii, kým Holanďania zostávajú pri svojej jedinej trofeji z roku 1988. Fanúšikovia po celom svete sa už teraz tešia na finálový súboj, ktorý sľubuje napínavý futbalový zážitok.

redakcia PremiumNews