Bratislavský Aupark bude vonať najlepšími burgrami zo Slovenska a z Čiech. Burger Festival sa vracia.

Po štvorročnej prestávke sa do Bratislavy vracia najväčší putovný street food festival v Českej republike a na Slovensku.

Organizátori Burger Festivalu prinesú do nákupného centra Aupark tých najlepších burgermakerov z oboch štátov.

“V predchádzajúcich rokoch sme mali kvôli covidovým opatreniam veľmi komplikovanú situáciu, tento rok sa konečne môžeme vrátiť aj za hranice a znova si vyskúšať, ako veľmi je Bratislava „burgerová”, povedal organizátor festivalu Bedřich Snášel. A upozorňuje na to, že tohtoročné podujatie bude po dlhej prestávke testovacie.

“Vybrali sme piatich predajcov, troch z Českej republiky a dvoch domácich, kde budú môcť ľudia ochutnať takmer dvadsať druhov burgrov, vrátane niektorých vychýrených špecialít,” hovorí Snášel.

Má na mysli hlavne brnenský podnik U Dřeváka Beer & Grill, ktorý na všetkých festivaloch boduje raritnými praclíkovými žemľami.

Na dvadsiatich tohtoročných festivaloch nazbierali už 14 medailí v hodnotení návštevníkov, osemkrát boli dokonca prvý.

Z Českej republiky príde aj nováčik tohtoročnej sezóny, ktorý sa ale skvele ukázal na festivaloch v Kladne a v Mladej Boleslavy–Food ́N ́Beer.

A zahraničnú zostavu doplní obľúbený food truck Grillfood.

“Domáce” farby bude obhajovať dvojica podnikov – Le Chef Burger, ktorá ponúkne päť burgrov, vrátane pikantnej verzii s papričkami Habanero.

A zo Senice príde miestny obľúbený podnik Coolňa bistro, ktorý boduje u miestnych obyvateľov so skvelým pouličným jedlom z celého sveta.

Tradičnú prílohu k burgrom – hranolky – prinesie spoločnosť FreshFranz, ktorá hranolky pripravuje z čerstvých zemiakov a na loji, ako vo svojej vlasti v Belgicku.

Pre milovníkov sladkého organizátori prinášajú do Bratislavy obľúbené vyprážané Los Churros, pochúťka amerického stredozápadu.

Festival sa koná v nákupnom centre Aupark, vstup je voľný, parkovanie je možné priamo v nákupnom centre. 

“Tradične pripravujeme aj množstvo súťaží pre jedákov, vrátane návštevníckej súťaže o najobľúbenejší burger.

Každý návštevník dostane hlasovací kupón na objednaný burger s jedinečným kódom, ktorý je možné použiť na infopointe ako hlasovací lístok. Dostane ho to do hry za poukážky na burgre v hodnote 3500 korún, teda cca 140 EUR,” doplnil Snášel.

Jedáci môžu zamieriť do Auparku od piatkového rána do nedele večera. Grily budú horúce od 10:00 do deviatej večer, v nedeľu festival končí o hodinu skôr.

Burger Street Festival sa uskutoční 22.9 – 24.9.2023 v Auparku v Bratislave.