Bude to boj! Brichta sa na titulový zápas pripravuje s tými najlepšími

Český MMA bojovník Leo Brichta dostáva ďalšiu šancu na zisk titulu v ľahkej váhe. V najprestížnejšej európskej organizácii KSW mu to napriek skvelému výkonu nevyšlo, a tak tentokrát skúsi šťastie v RFA. Jeho súperom bude súčasný šampión Arbi Mezhidov, ktorého čaká prvá obhajoba od zisku titulu na RFA 15 v Bratislave. Súboj Mezhidov vs. Brichta bude hlavným ťahákom RFA x IAF Special Title Night, ktorý prebehne 21. septembra v Prahe.

V spoločnosti Keitu či Rajewského

Leo Brichta sa v rámci RFA predstavil pod pravidlami MMA len v jednom zápase. Na otváracom galavečeri Warm Up utiahol Tamirlana Dadaeva v 1. kole na arm triangle choke a s výnimkou zápasu na RFA 5 odvtedy zápasil už iba v postoji alebo v organizácii KSW. Teraz sa ale vracia na domácu pôdu a to, že duel s Mezhidovom preňho momentálne znamená všetko, jasne dokazuje jeho príprava.

Tú absolvuje nielen vo svojom domovskom gyme, ale aj v spoločnosti európskych hviezd. Brichta trénoval s hviezdnym Losenom Keitom či bývalým titulovým vyzývateľom KSW, Sebastianom Rajewskim.

Ďalšia titulová šanca

Brichta po výhre s Dadaevom absolvoval MMA zápasy už len v rámci KSW, kde vyhrával jeden zápas za druhým. Najprv zdolal nepríjemného Macieja Kazieczka na body a potom pripravil poľským fanúšikom ďalšie nepríjemné prekvapenie. Hviezdneho Romana Szymańského ukončil v závere 3. kola na TKO a vypýtal si tak titulovú šancu.

Valeriu Mircea však už bol nad jeho sily. Rumunský bojovník síce nebol ani zďaleka v postoji lepším bojovníkom, no po prechode na zem bol zápas v jeho réžii. Brichtu napokon ukončil na RNC vo 4. kole a nateraz sa Leovi sen o titule rozplynul. Dlho však na ďalšiu šancu nečakal, keďže sa naskytla v organizácii RFA. Mezhidov je však ostrieľaný bojovník a veľké problémy narobil v minulosti aj Lajošovi Kleinovi, takže rozhodne Brichtu nič ľahké nečaká.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews