Demokrati a Piráti Spojili Sily: Spoločný Boj proti Korupcii a Netransparentnosti

V politickom svete Slovenska sa udiala významná udalosť. Mimoparlamentné strany Demokrati a Pirátska strana – Slovensko podpísali memorandum o dlhodobej spolupráci, čím sa zaviazali k spoločnému boju proti korupcii a netransparentnosti. Na pondelkovej tlačovej konferencii to oznámil predseda Demokratov Jaroslav Naď.

Podľa dohody, ak Demokrati uspejú vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP), budú presadzovať kľúčové body Pirátskej strany. Medzi tieto priority patrí rozšírenie právomocí Úradu európskej prokuratúry, čo je jasným signálom ich odhodlania bojovať proti finančným podvodom a zabezpečiť transparentnosť na európskej úrovni.

Strany tiež oznámili, že budú spolupracovať v komunálnej politike, zameriavajúc sa na ochranu verejného záujmu a zlepšovanie pôdohospodárskej politiky. Tento krok zahrňuje aj spoločné tlačové besedy a identifikáciu potenciálnych kandidátov pre komunálne voľby.

Predsedníčka Pirátov Zuzana Šubová vyjadrila radosť z tejto spolupráce, poukazujúc na to, že Demokrati boli jediní, ktorí ich oslovili s takouto ponukou. Pripomenula, že ochrana finančných záujmov EÚ a efektívna poľnohospodárska politika sú pre Pirátsku stranu prioritami v nadchádzajúcich eurovoľbách.

S blížiacimi sa voľbami do Európskeho parlamentu, kde Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné obdobie, táto aliancia môže znamenať významný krok smerom k posilneniu integrity a transparentnosti v slovenskej a európskej politike.

redakcia PremiumNews