Des, strach a hrôza. Do slovenských kín vstupujú Duše prekliatych

Kritikmi i divákmi oceňovaný horor režiséra a scenáristu Damiana McCartyho (Caveat) ponúka napínavú atmosféru, z ktorej mrazí. Čo o novinke neviete?

Na odľahlom panstve je brutálne zavraždená žena. Po roku sem prichádza jej slepá sestra, médium, ktoré vie hovoriť so záhrobím. Chce odhaliť, čo sa tej noci skutočne stalo, a neprichádza sama. V truhle má kolekciu prekliatych artefaktov vrátane strašnej drevenej postavy v životnej veľkosti. Pomocou nich a svojich schopností zisťuje, čo sa počas osudnej krvavej noci stalo a kto, alebo čo, jej sestru zabilo. Skrýva sa v dome zlo, alebo do neho práve prišlo?

Efektový umelec Paul McDonnell vytvoril pre film strašidelnú drevenú figurínu v životnej veľkosti. Tvorcovia sa inšpirovali filmami Detská hra (1988) a Creepshow (1982). „Som veľkým fanúšikom tých starých filmov „bábika ožíva“, ale všetky sú také malé, tak mi napadlo, že by bolo dobré zmeniť veľkosť,” vyjadril sa režisér. Záhadnosť a napätie vo filme vzbudzuje aj jeden z predmetov v Darcyinej izbe s prekliatymi vecami, ktorý vidno na začiatku filmu – králičiu bábiku použil Damian McCarty v predchádzajúcom horore Caveat.

Film ako celok je zložený z prvkov, ktoré režisér „vyberal z hororových klišé.“ Drevený muž bol inšpirovaný príbehom o golemovi, veľkej hlinenej postave, ktorú možno oživiť prostredníctvom rituálov, aby plnila vôľu svojho stvoriteľa – postava notoricky známa aj z komédie Cisárov pekár a pekárov cisár. Rekvizity získaval režisér pre film aj sám v obchodoch so starožitnosťami. Zaujímavosťou je, že snímka bola nakrútená v tej istej prerobenej stodole vo West Cork, grófstvo Cork, Írsko, tak ako aj prvý McCarthyho film Caveat. 

Napínavý horor Duše prekliatych uvádza do kín Bontonfilm.

PR: Radomír Brhlík

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *