DNI ZELÁ 2024 ZRUŠENÉ!

Tohtoročné podujatie DNI ZELÁ 2024, ktoré sa malo konať v dňoch od 4. do 6. októbra, je zrušené. Toto rozhodnutie prijal Krízový štáb mesta Stupava vzhľadom na rozsiahle škody spôsobené povodňami.

Povodne zanechali výrazné škody na mestskom majetku, ale aj na majetku viacerých našich občanov – susedov, ktorých domovy sú zničené. V tomto čase potrebujú našu pomoc a spolupatričnosť. Nepretržite vyhodnocujeme rozsah a dôsledky poškodenia cestných komunikácií, mostných prepojení, ale aj inžinierskych sietí. V lokalitách, kde bolo podujatie plánované, je aktuálne premočená pôda. Výrazne bola zaplavená lokalita v okolí kultúrneho domu, kde je tradične sústredená hlavná zóna podujatia. Bratislavská župa rozhodla do odvolania uzavrieť Kaštieľsky park. Nakoľko nemôžeme vylúčiť vážne poškodenie koreňových systémov stromov v týchto oblastiach, NECHCEME RISKOVAŤ ZDRAVIE A ŽIVOTY NÁVŠTEVNÍKOV PODUJATIA.

Pri príprave podujatia Dni Zelá sú okrem zamestnancov Mestského kultúrneho a informačného centra Stupava kľúčoví aj zamestnanci Verejnoprospešných služieb, Mestskej polície, Mestského úradu ako aj dobrovoľní hasiči. Všetky tieto zložky sú však už takmer týždeň v plnom nasadení. Spoločne vytrvalo pracujeme na odstraňovaní následkov povodní a aj naďalej sa sústredíme na pomoc postihnutým. BEZPEČNOSŤ JE PRE NÁS NA PRVOM MIESTE.

Zničených alebo poškodených bolo najmenej 50 až 100 domácností našich spoluobčanov, ktorí teraz potrebujú pomoc a solidaritu viac ako kedykoľvek predtým. Vážne poškodené boli aj pivničné priestory a kotolňa kultúrneho domu, ktorý je dôležitým zázemím pre podujatie.

Pevne veríme, že spoločnými silami v nasledujúcich týždňoch urobíme všetko pre bezpečnosť našich obyvateľov a budeme sa môcť spoločne stretnúť pri podujatí lokálneho charakteru v náhradnom termíne.

Ďakujeme za pochopenie, solidaritu a podporu, ktorú v týchto ťažkých chvíľach prejavujete.

Zdroj: mestský úrad Stupava

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *