Do kín prichádza pokračovanie legendárnej sérieVotrelec: Romulus vás bude mátať aj v sne

Desivý filmový zážitok od producenta Ridleyho Scotta a režiséra a scenáristu Fedeho Alvareza, film “Votrelec: Romulus” od filmového štúdia 20th Century Studios prichádza do slovenských kín 15. augusta. Sci-fi/hororový triler Votrelec: Romulus vracia späť na plátna kín fenomenálne úspešnú legendárnu sériu “Votrelec” vo svojom už siedmom pokračovaní.

“Vo vesmíre vás nikto nepočuje kričať.” Tento kultový slogan rezonuje v srdciach a dušiach generácií filmových divákov a za posledné štyri desaťročia definovala séria “Votrelec” úroveň žánru sci-fi/hororu.

Dej najnovšieho filmu série sa odohráva medzi udalosťami prvého filmu Votrelec (1979) a druhého filmu Votrelci (1986) v temnom vesmíre, kde sa pri čistení útrob opustenej vesmírnej stanice skupina mladých vesmírnych kolonizátorov stretáva tvárou v tvár s najdesivejšou formou života vo vesmíre s Votrelcom, ktorý v klaustrofobickom priestore vesmírnej lode začína hon na svoje obete.

Vo filme hrajú mladí talentovaní herci Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn alebo Aileen Wu. Film režíruje na základe svojho scenára skvelý režisér hororov Evil Dead a Muž v temnote Fede Alvarez. Producentom filmu Votrelec: Romulus nie je nikto iný ako legendárny stvoriteľ tejto série Ridley Scott.

Pozrite si trailer tu: https://www.youtube.com/watch?v=Du1brxbWvFI

Geniálny film Ridleyho Scotta z roku 1979 vytvoril prelomovú sériu, v ktorej sa objavili pozoruhodní režiséri (okrem iných James Cameron, David Fincher a Jean-Pierre Jeanuet), nepoznané bytosti a špičkové efekty, ktoré definovali, čo znamená skutočne sa báť.

Cesta k najnovšiemu samostatnému filmu z epickej série Votrelec sa začala, keď Fede Alvarez pred rokmi predstavil svoje nápady uznávanému režisérovi. Scotta to okamžite zaujalo. “Fede Alvarez mal pre tento film skutočnú víziu,” spomína výkonný producent Tom Moran (Nezastaviteľný).

Scottova produkčná spoločnosť Scott Free predložila nápad štúdiu 20th Century Studios a s ich požehnaním a pod Scottovým vedením začal Alvarez pracovať na scenári s Rodom Sayaguesom (Nedýchaj 2). Podľa producenta Michaela Prussa (Bostonský škrtič) bolo najväčšou výzvou vymyslieť, ako natočiť film o Votrelcovi pre rok 2024. “Vývoj série je fascinujúci, ale volala po novom, modernom filme,” hovorí Pruss.

Tvorcovia filmu museli pochopiť nielen mytológiu, ale aj to, ako postavy, hrôza a napätie môžu existovať aj dnes. James Cameron, ktorý napísal a režíroval film “Votrelci” z roku 1986, sa s Alvarezom stretol už na začiatku procesu písania scenára a ponúkol mu neoceniteľné poznatky a návrhy týkajúce sa všetkého od vývoja postáv až po vytvorenie mimozemšťanov.
Cesta od začiatku až po sfilmovanie je výsledkom niekoľkých tvorivých prelomov zo strany Alvareza. “Vo filme Votrelci je vymazaná scéna, v ktorej medzi robotníkmi v kolónii pobehuje skupina detí,” hovorí Alvarez. “Pamätám si, ako som premýšľal o tom, aké by to bolo pre tínedžerov vyrastať v takej malej kolónii a čo by sa s nimi stalo, keď by dosiahli dvadsiatku.”

Z tejto premisy sa zrodil príbeh filmu Votrelec: Romulus. “Viem, že diváci ocenia, že prinášame moderný pohľad na klasickú sériu a dúfam, že sa budú báť ako o život,” povedal producent Michael Pruss.

Film sa začal nakrúcať 9. marca 2023 u našich susedov – v Budapešti. Tvorcov konkrétne hororu Votrelec: Romulus sem prilákali zvukové kulisy v štúdiách Origo, kde boli postavené takmer všetky kulisy.

Sci fi thriller Votrelec: Romulus prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť CinemArt SK 15. augusta.

PR: Perla Žinčíková

redakcia PremiumNews