Dočkali sme sa, do kín prišiel hrôzostrašný horor Longlegs! Čo o ňom vieme? 

Býva označovaný ako najdesivejší horor ostatných rokov, poteší fanúšikov filmovej hrôzy, ale aj kultovej snímky Mlčanie jahniat, ku ktorej býva najčastejšie prirovnávaný… A pri svojom rozpočte menšom ako 10 miliónov dolárov už zarobil na celom svete viac ako 100 miliónov, čo z neho spravilo najúspešnejší nezávislý hororový film poslednej dekády. Jeho úspešná cesta kinami pritom naďalej pokračuje. Snímka Longlegs práve teraz prišla do slovenských kín – poďme si zhrnúť, čo všetko o nej vieme. 

Príbeh sústredí pozornosť na začínajúcu agentku FBI, ktorá je priradená k prípadu nepolapiteľného sériového vraha. Pátranie sa stáva čoraz komplikovanejším a nebezpečenstvo narastá – objavujú sa dokonca dôkazy o okultistických praktikách. Keď agentka Harkerová objaví osobné prepojenie s hľadaným vrahom, začne byť jasné, že sa musí pustiť do boja s časom, aby ho zastavila skôr, než pripraví o život ďalšiu nevinnú rodinu. 

V hlavnej úlohe sa predstaví Maika Monroe, ktorá býva označovaná ako „scream queen“, teda kráľovná výkrikov, keďže sa objavila už v niekoľkých obľúbených hororoch, akými sú Neutečieš, Hosť či Watcher, u nás je známejšia z účinkovania v sci-fi veľkofilmoch Deň nezávislosti: Nový útok či Piata vlna

Pozornosť internetu už od americkej premiéry púta Nicolas Cage. Známy herec sa objavil v množstve hororových filmov, spomenúť môžeme snímky Rituál, Mandy: Kult pomsty, Farba z vesmíru či Renfield, kde dokonca stvárnil samotného Draculu. Napriek týmto úlohám však býva za najstrašidelnejšiu označovaná práve jeho postava vraha vo filme Longlegs. Vydesil dokonca aj svoju hereckú kolegyňu Monroe, ktorej zdesenie v zábere, kde sa prvýkrát stretne s hľadaným zločincom, nie je hrané, ale skutočné! 

Cage sa v jednom z rozhovorov priznal, že pri tvorení svojej bizarne hrôzostrašnej postavy sa inšpiroval svojou vlastnou matkou, ktorá bojovala s duševnou chorobou. „Vyvolával som v sebe svojho otca, keď som hral Draculu, a vyvolával som svoju mamu, keď som hral Longlegsa. Čo to hovorí o mojom detstve, preboha?“ pýtal sa obľúbený herec sám seba so smiechom.  

Snímku Longlegs režiséra a scenáristu Oza Perkinsa (syna Anthonyho Perkinsa, ktorý hral hlavnú postavu vo filme Psycho) do slovenských i českých kín priniesla distribučná spoločnosť Continental film. 

Trailer filmu:

PR: Peter Gašparík

redakcia PremiumNews