Štvrtá séria divácky mimoriadne obľúbenej šou Slovenskej televízie odštartuje na Jednotke už v nedeľu 29. septembra o 20.30 h. Počas dvanástich týždňov predstaví cukrárske a pekárske umenie opäť 12 amatérskych pekárok a pekárov. Kto sa tento rok prebojoval do súťaže Pečie celé Slovensko a aké úlohy čakajú súťažiacich? Dnes bola odhalená dvanástka finalistov štvrtej série.
Už o pár týždňov vypukne na Slovensku opäť pekársky a cukrársky ošiaľ. Na obrazovky Jednotky mieri štvrtá séria šou Pečie celé Slovensko, ktorú si zamilovali státisíce divákov a netrpezlivo čakajú na nové cukrárske výzvy, ktoré opäť potrápia tucet súťažiacich. Divákom sa aj v novej sérii prihovorí dvojica moderátorov Juraj Bača a Milan Zimnýkoval a výrobky súťažiacich budú hodnotiť šarmantné porotkyne Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová. Samozrejme o titul majstra pekára bude opäť súťažiť tucet vynikajúcich amatérskych pekárok a pekárov z celého Slovenska. Tí predvedú svoj pekársky a cukrársky talent v nádhernom prostredí Theresia Chateau v Bernolákove. A kto sú 12 finalisti 4. série šou Pečie celé Slovensko?
Antónia Chovancová (34 rokov)
Energická východniarka Tonka žije so svojím synom v Košiciach, kde sa venuje módnemu biznisu. Je veľkou fanúšičkou šou Pečie celé Slovensko a nevynechala ani jednu epizódu. Pečeniu sa vo voľnom čase intenzívnejšie venuje 6 rokov. Tonka je síce veľmi súťaživá, ale pečenie je pre ňu relax, pričom najradšej má vianočné pečivo. Jej kuchárskymi idolmi sú francúzska cukrárska hviezda Cedric Grolet a porotkyňa šou Pečie celé Slovensko Petra Tóthová. Jej životným snom je užívať si život s najbližšími, cestovať a spoznávať nové krajiny a chute.
Dávid Šütö (26 rokov)
Mladý športovec Dávid pochádza zo Zemplínskeho Hradišťa v okrese Trebišov. K pečeniu ho nikto z rodiny neviedol, je samouk a vášeň pre sladké objavil vďaka receptu od spolužiačky, ktorý mu úspešne vyšiel. Od toho momentu je pečenie jeho hobby. Dávid má síce napozerané všetky predošlé série šou Pečie celé Slovensko, ale nikdy by nenabral odvahu sám sa do súťaže prihlásiť, prihlásila ho preto kolegyňa z práce spoločne s jeho staršou sestrou. Dávid pracuje ako farmaceut a jeho profesijným snom je ukončenie rigoróznej skúšky a atestácie. Popritom však tajne sníva aj o vlastnej kaviarni, kde by piekol svoje sladké koláčiky.
Yelyzaveta Lenska (62 rokov)
Elizabeth pochádza z Ukrajiny, ale už vyše 25 rokov žije na Slovensku, momentálne býva so svojím manželom v Stupave. Je vyučená ako knihovníčka, neskôr získala výučný list aj ako kuchárka, po príchode na Slovensko začala variť v rôznych reštauráciách. Najstaršiu súťažiacu štvrtej série do šou Pečie celé Slovensko prihlásila jej dcéra, podľa ktorej v súťaži už dávno mala byť. Elizabeth je v pečení samouk a najradšej pečie pre svoju vnučku, ktorá dáva babke zadania na najrôznejšie torty. Pri pečení sa nielen odreaguje, ale predovšetkým dá voľnosť svojej kreativite, keďže rada skúša nové veci a zdokonaľuje svoje schopnosti. Jej veľkým snom je raz sa živiť pečením a mať vlastnú cukráreň.
Martina Gromová (44 rokov)
Martina je aktívna mama 5 detí z Prievidze a ako bývalá vojačka je už vo výsluhovom dôchodku. Je veľmi aktívna na sociálnych sieťach, kde sa prezentuje najmä svojimi inšpiratívnymi kuchárskymi, ale aj pekárskymi výtvormi. Na šou Pečie celé Slovensko sa jej páči pozitívna atmosféra bez intríg, krásne prostredie a priateľskosť súťažiacich. Prihlásením do súťaže urobila radosť svojmu synovi, ktorý je veľký fanúšik relácie. Variť a piecť skúšala už počas základnej školy, kedy so sestrou dvojičkou a kamarátkami vymýšľali rôzne recepty zo surovín, ktoré našli doma a dávali im rôzne názvy. V pečení jej od mala bola vzorom mama, ktorá pravidelne piekla koláče a torty pre svoju rodinu. Jej prioritou je šťastná rodina. Naďalej chce inšpirovať ľudí svojimi receptami, ale zároveň sa aj zdokonaľovať v nových technikách a trendoch vo varení a pečení. Martina túži napísať kuchársku knihu, organizovať kurzy či založiť vlastnú značku potravinárskych výrobkov.
Jana Tesák Potomová (34 rokov)
Vždy elegantná Janka žije so svojou rodinou vo Zvolenskej Slatine. Pracuje ako finančná kontrolórka, ale tiež píše pre časopis o zdravom životnom štýle. Ako vyštudovaná výživová špecialistka sa venuje najmä potravinám, stravovacím zvyklostiam, intoleranciám a alergiám, keďže sama je deň čo deň obmedzená výberom potravín. Pečeniu sa intenzívnejšie venuje približne 6 rokov, aj keď prvé základy pochytila od svojej mamky. Od mala rada pomáhala v kuchyni, no prvé zákusky a torty vznikli až po svadbe pre jej manžela, ktorý ju od prvej série povzbudzoval k účasti v súťaži. Najradšej pečie pre rodinu, známych, kamarátov a kolegov v práci. Súťaživá maminka dcéry Hanky by sa v pečení rada vzdelávala aj naďalej, miluje prípravu candy barov a jej snom je otvoriť si kaviareň alebo cukráreň.
Martin Jančovič (38 rokov)
Veselý a usmievavý Martin to do kaštieľa Theresia Chateau nemal ďaleko, keďže žije so svojou rodinou v Bernolákove. S manželkou sa spoločne venujú dvom dcérkam a popri rodine a práci v oblasti IT sa Martin stíha venovať aj pečeniu. K tejto záľube ho priviedla mama, ktorá sa tiež prihlásila do šou Pečie celé Slovensko, ale v tejto sérii ju predbehol šikovný syn. Jeho túžbou je, aby bola celá jeho rodina zdravá a šťastná a spoločným snom s manželkou je otvoriť si malé bistro so slanými a sladkými špecialitami, kde by mohol zužitkovať všetky skúsenosti z pečenia a ďalej tento talent rozvíjať. Jeho najobľúbenejším zákuskom od detstva je Oblíž prst, ktorý dodnes pečie najčastejšie.
Monika Pernišová (41 rokov)
Fakturantka Monika pochádza zo Zemianskych Kostolian a pracuje ako fakturantka – špeditérka. K pečeniu ju priviedla mama a je to pre ňu radosť a oddych, aj keď niekedy upečie aj tri torty za týždeň. Svoju prvú tortu upiekla na výročie pre svojich rodičov a postupne začala piecť aj pre priateľov. Práve tí ju nahovorili na účasť v šou Pečie celé Slovensko, pričom ju chceli prihlásiť už do predošlej série. Jej najväčším pekárskym úspechom bolo upiecť koláče a dezerty na jej vlastnú oslavu narodenín pre 40 ľudí v malej kuchyni. Sympatická Monika je veľmi cieľavedomá a rada sa stále učí niečo nové. V budúcnosti by si chcela otvoriť vlastný podnik a pečeniu sa venovať aj profesionálne.
Daniela Mazúrová (42 rokov)
Pozitívna Danka podniká v stavebníctve a pochádza z Lopeja pri Brezne, ale s rodinou býva v Novej Dedinke. Podľa vlastných slov momentálne žije život o akom pred 20 rokmi snívala, po boku svojho manžela, s ktorým má 12-ročného syna a 8-ročnú dcéru. K pečeniu ju priviedla starká, ktorej od malička pri pečení pomáhala. V dospelosti sa k tejto záľube vrátila, keď s kamarátkami rozbehla tradíciu spoločného vianočného pečenia. Odvtedy sa jej vášeň pre pečenie umocňuje, čo vyvrcholilo
prihlásením sa do šou Pečie celé Slovensko. Danka je síce súťaživá, ale dáva
prednosť tímovému duchu a príjemnej atmosfére.
Pavel Nikov (34 rokov)
Sympatický Pali je ďalší východniar v tohtoročnej pekárskej zostave. Obchodník z Giraltoviec sa pečeniu venuje intenzívnejšie posledné štyri roky a je prevažne samouk. Táto záľuba je pre neho oddych a zároveň priestor na sebarealizáciu zakončený neopísateľným pocitom šťastia, keď druhým chutí. Pali je súťaživý, ale zároveň je pre neho pečenie pred televíznymi kamerami vystúpenie z jeho komfortnej zóny. Účasť v šou Pečie celé Slovensko vníma ako obrovskú výzvu, ktorá mu dá možnosť sa inšpirovať, ale zároveň aj s niečím zaujímavým osloviť televíznych divákov. Pečenie je pre neho vášeň a jeho snom je venovať sa mu profesionálne a v budúcnosti sa prípravou sladkých dezertov aj živiť.
Eva Lačná (45 rokov)
Ohnivá Eva pochádza zo Spišskej Novej Vsi a pracuje v štátnej správe. Pred pandémiou sa takmer 2 roky venovala podnikaniu a mala vlastný stánok s čerstvými ovocnými šťavami. K pečeniu ju priviedla mama, s ktorou už ako malé dievča, spoločne s jej sestrami, vypekali po večeroch pred Vianocami. Svoju prvú tortu upiekla potajomky pre mamu k jej narodeninám. Neskôr piekla torty pre svoje deti a nakoniec v pečení našla potešenie a relax. Eva sa do šou Pečie celé Slovensko prihlásila, lebo si chce vyskúšať pečenie a atmosféru v stane, naučiť sa nové veci a predovšetkým spoznať ďalších šikovných a milých ľudí. Jej veľkým snom je vlastná malá cukrárnička.
Miriam Gregušová (17 rokov)
Najmladšia súťažiaca Miriam pochádza z Dubovej a je stále študentkou na strednej škole. Okrem pečenia ju veľmi baví posilňovanie a fitness. Okrem vlastnej cukrárne by v budúcnosti chcela pracovať aj ako fitness trénerka. Sladké koláčiky by tak zákazníkom rovno pomohla aj spáliť. Pečeniu sa venuje asi 2 roky a väčšinu svojich zručností sa naučila sama skúšaním rôznych receptov. V šou Pečie celé Slovensko by Miriam rada ukázala čo dokáže. Je veľmi zvedavá, čo na jej výrobky povedia prísne porotkyne. Zo stanu si chce odniesť nové recepty, skúsenosti, zážitky a tiež nové priateľstvá. Jej snom je ísť do Paríža, nabrať skúsenosti a následne si na Slovensku otvoriť cukráreň.
Martina Tomagová (44 rokov)
Vždy vysmiata Tinka pochádza z Tvrdošína a pracuje v oblasti nákupu a logistiky. Je vášnivá športovkyňa, aktívne sa venuje behu a má rada aj vysokohorskú turistiku. Vyšliapala dokonca aj na Gerlachovský a Lomnický štít a zabehla 12 km štafetu v rámci košického maratónu. Pečeniu sa venuje asi 10 rokov a jej prvým koláčom bola Kávová tehla, ktorá bola tvrdá presne ako spomenutý stavebný materiál. Prvý neúspech ju však od pečenia neodradil a dnes sa tejto záľube venuje vždy, keď sa naskytne príležitosť. Do šou Pečie celé Slovensko sa chcela prihlásiť už od prvej série a prihlášku mala vyplnenú 7-krát, až teraz však nabrala odvahu ju odoslať. V budúcnosti by sa pečením rada živila.
PR: Filip Púchovský
redakcia PremiumNews