Dve lásky a jeden nedokončený román. Novinka od Rebeccy Yarros

Rebecca Yarros sa preslávila young adult fantasy Štvrté krídlo a následne pokračovaním Železný plameň – obidve knihy sa umiestnili aj na Slovensku na najvyšších priečkach rebríčkov predajnosti a istý čas ho dokonca viedli.
Ale Rebecca vie písať aj silné, dojímavé príbehy plné emócií. Dôkazom je novinka s názvom Všetko, čo sme zamlčali

Georgii Stantonovej sa rozpadol vysnívaný život pred očami…

Georgia Ellsworthová.
Pošúchala som palcom po vystúpených písmenách na kreditke. Kiežby som ich mohla vymazať! Moje manželstvo trvalo šesť rokov a jediné, s čím som z neho odišla, bolo priezvisko, ktoré nebolo moje.
Lenže o pár minút už nebudem mať ani to. 

Po bolestivom rozvode sa vracia domov do Colorada, aby prevzala literárnu pozostalosť svojej prababky – najpopulárnejšej autorky ženských románov.
Existuje však rukopis, ktorý obľúbená spisovateľka nikdy nedokončila. Ide o príbeh jej jedinej veľkej lásky, ktorú našla a stratila počas hrôz druhej svetovej vojny.

Zahľadela som sa na jedinú fotografiu, ktorú mala babi na stole. Stála hneď vedľa ťažidla, ktoré som jej vyrobila na Murane. Bola na nej ona a starký Jameson, obaja v uniformách a obaja bláznivo zaľúbení. Pri pomyslení, čo mali a čo stratili, mi zovrelo srdce. Ja som Damiana nikdy bláznivo neľúbila. A nebola som si istá, či babi takto ľúbila starkého Briana.
Na tej fotke bola pravá láska.

Noah Harrison je na vrchole svojej spisovateľskej kariéry. Keď sa mu naskytne jedinečná príležitosť dokončiť posledný rukopis slávnej spisovateľky, nedokáže odolať ponuke dopísať knihu svojho literárneho idolu. Plány mu však prekazí spisovateľkina pravnučka Georgia. Tá mu odporuje na každom kroku a bez jej súhlasu nesmie napísať ani slovo. Vzájomnými škriepkami a každodennými nekonečnými diskusiami k sebe nachádzajú cestu. Noah je Georgiou čoraz fascinovanejší…

Všetko, čo sme zamlčali je krásny príbeh, v ktorom sledujeme súčasnú linku medzi Noahom a Georgou, a tú v minulosti, medzi prababičkou a pilotom Jamesonom. Príbeh veľkej osudovej lásky na pozadí 2.svetovej vojny. Príbeh nabitý emóciami, nesmierne silný a nádherný. 

Z anglického originálu The Things We Leave Unfinished (Entangled Publishing, Shrewsbury, 2021) preložila Zuzana Therová.

Všetko, čo sme zamlčali: https://www.bux.sk/knihy/741767-vsetko-co-sme-zamlcali.html 

Audio link: https://soundcloud.com/buxsk/citanie-z-knihy-vsetko-co-sme-zamlcali-rebecca-yarros 

PR: Mgr. Milan Buno

redakcia PremiumNews