Eduard Chmelár končí ako poradca premiéra, dôvodom bola kritika náboženského fanatizmu v koalícii

Eduard Chmelár, doterajší poradca premiéra Roberta Fica pre politické záležitosti, bol s okamžitou platnosťou odvolaný z funkcie. Ako dôvod uviedol premiér jeho ostrú kritiku štátneho tajomníka Ministerstva životného prostredia Štefana Kuffu, ktorá nebola prijatá pozitívne v koaličných kruhoch, najmä v Slovenskej národnej strane (SNS).

Chmelár na sociálnych sieťach uviedol, že jeho kritika smerovala proti rastúcemu vplyvu náboženských a politických extrémistov v súčasnej vláde. Tvrdí, že tlak na jeho odvolanie sa stupňoval už od minulého roka, keď SNS reagovala na jeho slová o “neriadených strelách” v politike. Napriek tomu, že bol pripravený odísť sám, nakoniec zostal v pozícii na podnet exprezidenta Ivana Gašparoviča.

Chmelár otvorene vyjadril svoje sklamanie zo súčasnej vlády, najmä z jej investícií do zbrojárskeho priemyslu, a varoval, že ak sa koalícia nevráti k sociálnej politike a bude ďalej prehliadať problémy obyčajných ľudí, môže ju v budúcnosti čakať tvrdá odplata zo strany voličov.

Situácia okolo Chmelára ilustruje napätie vo vnútri vládnej koalície, kde politické a ideologické rozdiely začínajú narúšať vnútornú stabilitu vlády.

redakcia PremiumNews