Erika Rein – Bruised Knees (feat. Isama Zing)

Druhý singel z pripravovaného albumu r’n’b speváčky Eriky Rein aproducenta a skladateľa Jonatana Pastirčáka (Isama Zing, Pjoni) je akýsiprotipól toho prvého.

Zatiaľ čo pesnička hihi. s ľahkosťou oslavuje sebavedomú sexualitu ,Bruised Knees upozorňuje na jej odvrátenú stranu.Sexualizované násilie, špeciálne to páchané cirkevnými autoritami jeveľa krát vedome prehliadané okolím. Obete musia čeliť nie lenvysporiadavaniu sa s desivou hrôzou ktorú prežili, ale aj odsúdeniu odsvojich blízkych a známych.

Vizuálne tému citlivo spracovala Šima Můllerová, kde v poetickýchmetaforách zachytáva vnútorný konflikt a boj, ktorý sa v obetiachodohráva, rovnako ako nádej v zocelenie a novú silu pokračovať v živote,ešte silnejšia, odhodlanejšia, avšak s jazvou, ktorá sa nikdy celkomnezahojí.

Klip končí venovaním: Venované všetkým, ktorí sa musia vysporiadavať straumou spôsobenou cirkevnými autoritami.Hanba tým, ktorí tvrdia, že sú tu na to aby liečili dušu a pomáhali, ale vrealite iba vynášajú súdy a ubližujú.

Erika Rein je slovenská r’n’b a popová speváčka, s rómskymi koreňmi. Nakonte má už viacero singlov a úspešných spoluprác s menami ako Dame,Yael, 7krát3. Poznať ju tiež môžete z tribute projektu 2000ckovým hitom0u0us.Spoluprácou s Jonatanom Pastirčákom sa posúva odštandardnejšieho mainstreamu do nových vôd kde sa pop stretá sexperimentom a naopak.

Jonatan Pastirčák, tiež známy ako Isama Zing alebo Pjoni, je oceňovanýhudobný producent a filmový skladateľ. Stojí za viacerými výraznýmialbumami českej a slovenskej hudobnej scény, ako napríklad Celibát odKatarzie, eponymný album Zvíře Jménem Podzim alebo svoj poslednýautorský debut pod pseudonymom Isama Zing – Blurry AF, s ktorýmvyhral aj cenu Radio Head Awards za najlepší album roka podľanovinárov. Je držiteľom Českého leva za najlepší soundtrack, ku filmuArvéd. Rovnako ako dvoch Sĺnk v sieti, za hudbu k filmom Svetlonoc a Čiary.

Šima Müllerová (*1999) je režisérka, audiovizuálna tvorkyňa arozprávkarka. Vo svojej tvorbe sa pohybuje na hrane reality a ponúka jejvýchodiská pomocou fantazijných obrazov. Radšej než pozorovanúskutočnosť skúma rozličné obrazy vnútorných realít a iné nehmatateľnépriestory. Vo svojich filmoch pracuje výrazne s hudobnou zložkou apreniká tiež do sveta videoklipov.Na pesničke a klipe spolupracovali:

Spev: Erika Rein

Hudba: Jonatan Pastirčák a Erika Rein

Mix a produkcia: Jonatan Pastirčák

Za poskytnutie štúdia ďakujeme Creative Music House

Hrajú: Valerie Vachková, Sára Polonyiová, David Herzig, Tatsuya Stem

Réžia/Námet/Strih/Grading: Šima Müllerová

Kamera: Sláva Pecháček

Choreografia: Kristína Tukan

Kostými: Valéria Volfová

Masky: Anna Martynenko

Pre-production: Klára Mamojková

PR: Michal Neffe