Evelyn Thomas zomrela – všetci poznajú jej megahit

Na jej najväčší disco hit “High Energy” už určite tancoval každý. Evelyn Thomas zomrela vo veku 70 rokov.

S piesňou “High Energy” dosiahla americká speváčka Evelyn Thomas v 80. rokoch veľký úspech v hitparádach. Ďalšie hity však už neprišli a speváčka sa stala klasickým príkladom umelca s jedným hitom. Zomrela vo veku 70 rokov na následky rakoviny.

Vyrastala v South Side v Chicagu, svoju spevácku kariéru začala v miestnom kostolnom zbore, s ktorým v roku 1973 nahrala svoju prvú platňu “Something Special”. Po krátkom pôsobení v muzikáli v New Yorku sa zoznámila s britským DJom a hudobným producentom Ianom Levinom. Spoločne začiatkom roku 1984 vydali singel “High Energy”.

Táto pieseň sa stala celosvetovým hitom a dosiahla prvé miesto v Nemecku, tretie vo Švajčiarsku a piate v Rakúsku a Anglicku. Svojou piesňou definovala celú hudobnú žánrovú kategóriu nazvanú “Hi-NRG” (teda “High Energy”), čo bol štýl elektronickej tanečnej hudby s prvkami techna a funku.

Thomas zostala hudobne aktívna aj v nasledujúcich rokoch, no už sa jej nepodarilo nadviazať na predchádzajúci úspech. V roku 1995 jej britská popová kapela Erasure vzdala poctu coververziou piesne “Hi-NRG”.

Zdroj: agentura AFP

redakcia PremiumNews