Francúzi vyradili Portugalsko po napínavom penaltovom rozstrele a postupujú do semifinále EURO 2024

V dramatickom štvrťfinálovom zápase na EURO 2024 sa stretli futbalisti Francúzska a Portugalska. Po 90 minútach základného hracieho času a následnom predĺžení bol stav nerozhodný, čo viedlo k penaltovému rozstrelu, kde sa naplno ukázala nervozita a tlak vyraďovacieho zápasu.

Francúzski hráči si zachovali pevnejšie nervy a presnosť pri zakončovaní, zatiaľ čo portugalskí futbalisti niekoľkokrát zaváhali. Rozhodujúcim momentom bol neúspešný pokus portugalského hráča, po ktorom nasledovala víťazná penalta Francúzska, ktorá im zabezpečila postup do semifinále.

Francúzsky tréner vyzdvihol výkony svojich zverencov a zdôraznil, že napriek náročnému zápasu si jeho tím zaslúžil víťazstvo vďaka odhodlaniu a tímovej súhre. Na druhej strane portugalský tréner uznal kvality súpera a vyjadril sklamanie z výsledku, avšak aj hrdosť na svojich hráčov za predvedený výkon.

V semifinále čaká Francúzov ďalší silný súper – Španielsko. Očakáva sa rovnako napínavý zápas, keďže obe mužstvá patria medzi favorizované tímy turnaja. Francúzi budú musieť opäť ukázať svoju kvalitu a odolnosť, ak chcú pokračovať v ceste za titulom.

Štvrťfinálový zápas medzi Francúzskom a Portugalskom bol ukážkou vysokého futbalového umenia a dramatického napätia, ktoré EURO 2024 prináša. Fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalšie vzrušujúce momenty v nadchádzajúcich semifinálových zápasoch.

redakcia PremiumNews