Hlas-SD má nového predsedu: Pellegrini odstúpil, vedenie preberá Šutaj Eštok

V sobotu 1. júna sa v Košiciach konal snem strany Hlas-SD, ktorý priniesol významné zmeny vo vedení. Peter Pellegrini, ktorý viedol stranu od jej vzniku, sa vzdal postu predsedu a požiadal o pozastavenie svojho členstva. Novým predsedom sa stal Matúš Šutaj Eštok, súčasný minister vnútra.

Pellegrini vo svojom príhovore uviedol, že podľa stanov strany musí byť s voľbou nového predsedu zvolení aj podpredsedovia. Navrhol na tieto pozície doterajších podpredsedov: Richarda Rašiho (minister investícií), Erika Tomáša (minister práce), Denisu Sakovú (ministerku hospodárstva) a Zuzanu Dolinkovú (ministerku zdravotníctva). Ich rady by sa mali rozšíriť o Tomáša Druckera, ministra školstva. Strana má podľa stanov ešte jedno voľné miesto pre budúceho podpredsedu.

Snemu predsedal Richard Raši a na podujatí sa zúčastnilo viac ako 800 delegátov z celkového počtu viac ako tisíc pozvaných, čím bol snem uznášaniaschopný. Medzi hosťami boli aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska Jozef Božik, predseda Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Viliam Longauer a predseda Jednoty dôchodcov Slovenska Michal Kotian.

Po úvodnom príhovore Pellegriniho vystúpil k rečníckemu pultu aj novozvolený predseda Šutaj Eštok a líder kandidátky Hlasu-SD pre voľby do Európskeho parlamentu Branislav Becík.

Týmto krokom strana Hlas-SD vstupuje do novej etapy svojej politickej existencie pod vedením Matúša Šutaja Eštoka, ktorý sa bude snažiť nadviazať na prácu svojho predchodcu a pokračovať v plnení ambícií strany.

redakcia PremiumNews