Informácie o personálnych zmenách na vedúcich postoch v Slovenskej televízii a rozhlase

Poverenou vedením Sekcie spravodajstva Slovenskej televízie a rozhlasu naďalej zostáva Mária Hlucháňová, ktorá na tomto poste pôsobí od začiatku roka 2024, kedy nahradila riaditeľku sekcie pani Annu Sámelovú. Pani Sámelová požiadala predchádzajúce vedenie verejnoprávnej inštitúcie o neplatené voľno z dôvodu dlhodobej  stáže v zahraničí a od 1. januára 2024 preto osobne nevykonávala funkciu riaditeľky sekcie.

Anna Sámelová sa v týchto dňoch vrátila zo spomínanej stáže naspäť na Slovensko a po jej návrate sa s ňou súčasné vedenie Slovenskej televízie a rozhlasu stretlo a dohodli sa na ukončení spolupráce k 5. augustu 2024.

„Od môjho príchodu do Slovenskej televízie a rozhlasu mám korektnú a profesionálnu spoluprácu s pani Hlucháňovou, ktorá niekoľko mesiacov vedie Sekciu spravodajstva verejnoprávnej inštitúcie. Aj z tohto dôvodu som sa rozhodol, že naďalej zostane v čele tejto sekcie a má moju plnú podporu,” povedal zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina.

K personálnej zmene dochádza od dnešného dňa na poste intendanta programovej služby :24. Poverený vedením spravodajského okruhu :24 je od 5. augusta 2024 Peter Nittnaus, ktorý na Sekcii spravodajstva pracuje od roku 2018. Na tomto poste nahradil Juraja Helbicha.

Nové vedenie má od 5. augusta aj Media STVR, dcérska spoločnosť Slovenskej televízie a rozhlasu. Poverená vedením Media STVR je Anetta Krátka, ktorá v spoločnosti pôsobí od roku 2010. Nahrádza tak doterajšiu riaditeľku Miriam Kittler.

„Všetkým odchádzajúcim kolegom ďakujem za ich prácu a úsilie, ktoré verejnoprávnemu médiu venovali. Novovymenovaným kolegom prajem na ich pozíciách veľa síl a energie, aby zvládali zverené pozície v duchu profesionality a napĺňania princípov verejnoprávnosti. Od svojho nástupu do Slovenskej televízie a rozhlasu deklarujem, že chcem byť vo vedení inštitúcie obklopený profesionálmi, ktorým ľudsky aj pracovne dôverujem. Verím, že sa svojich úloh chopia zodpovedne a držím im na ich nových pozíciách palce,” dodal Igor Slanina.

PR: Andrea Povarčiová

redakcia PremiumNews