Interstellar je späť v kinách – práve teraz si ho môžete vychutnať vo formáte IMAX!

Pred desiatimi rokmi prišiel do kín na celom svete sci-fi film Interstellar, ktorý potvrdil, že režisér a scenárista Christopher Nolan patrí medzi najvýraznejších tvorcov súčasnosti aj filmovej histórie. Snímka od svojho uvedenia zarobila celosvetovo takmer 720 miliónov dolárov a jej obľuba je stále natoľko výrazná, že sa štúdio Warner Bros. rozhodlo ju vrátiť pri príležitosti jej výročia na plátna kín. V obmedzenom čase dvoch týždňov sa od 19. septembra premieta v kinosále IMAX bratislavského kina CINEMAX Bory

Formát IMAX je najvyspelejšou technológiou, akou kiná na Slovensku disponujú. Obraz má približne o 60 % vyšší jas a o 40 % väčší kontrast, vznikajú krištáľovo čisté a realistické obrazy, aké si snímky ako Interstellar zaslúžia. Výška plátna v najvyššom bode je 13,15 metra a celková dĺžka (oblúku) je 24,2 metra. IMAX navyše využíva vlastný patentovaný zvukový systém – ten prináša väčšiu silu a presnosť pre maximálnu hĺbku, navyše dokáže vytvoriť zvuk, ktorý zdanlivo vychádza z konkrétneho bodu v hľadisku. To znamená, že sú diváci nielen schopní počuť spadnúť špendlík na druhom konci miestnosti, ale dokonca vedia, kam presne dopadol.

Je to dôležité, lebo v príbehu Interstellaru aj v tvorbe Christophera Nolana má každý detail svoju úlohu. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti a náš čas na Zemi sa v ňom chýli ku koncu. Tím výskumníkov sa odhodlá na najodvážnejšiu misiu v histórii ľudstva: vycestuje z našej galaxie s cieľom zistiť, či má ľudstvo budúcnosť medzi hviezdami. Posádka vesmírnej lode Endurance sa pokúsiť nájsť planétu, na ktorej bude môcť ľudské pokolenie žiť.  Pilota Coopa čaká zásadné rozhodnutie – bude sa musieť rozhodnúť medzi tým, či ešte uvidí svoje deti, alebo sa pokúsi zachrániť ich budúcnosť.

Vo filme si zahralo viacero držiteľov a držiteliek Oscara za herecké výkony – Matthew McConaughey ho získal za svoju rolu v snímke Klub poslednej nádeje, Anne Hathaway za Bedárov, Michael Caine za filmy Hana a jej sestryPravidlá muštárne, Ellen Burstyn za film Alice tu už nebýva, Casey Affleck sa k oceneným pridal až neskôr, keď získal herecké ocenenie za svoj výkon vo filme Miesto pri mori a Jessica Chastain za výkon v dráme Očami Tammy Faye. Zaujímavosťou je, že sa vo filme v jednej zo svojich prvých úloh objavil Timothée Chalamet, ktorý sa za nasledujúcich desať rokov stihol vypracovať na jednu z najväčších hviezd Holllywoodu a medzičasom už má tiež na svojom konte aj oscarovskú nomináciu. 

Snímku vo formáte IMAX 2D v pôvodnom znení s českými titulkami prináša do kina CINEMAX Bory distribučná spoločnosť Continental film

Trailer filmu:

PR: Peter Gašparík

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *