Jaroslav Naď kritizuje neúčasť zahraničných lídrov na oslavách SNP!

Na oslavách 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) sa prvýkrát nezúčastnil žiaden prezident ani premiér zo susedných štátov, ani z krajín EÚ a NATO. Tento fakt vyvolal kritiku od Jaroslava Naďa, lídra strany Demokrati, ktorý to označil za neúspech slovenskej diplomacie. Naď zdôraznil, že v minulosti bývalo zvykom pozývať predstaviteľov susedných štátov a spojencov, čím sa demonštrovali dobré vzťahy, vzájomná dôvera a spoločné demokratické hodnoty.

Naď obvinil z tejto situácie politiku Roberta Fica, ktorá podľa neho vedie k izolácii Slovenska na medzinárodnej scéne. Zároveň kritizoval účasť predstaviteľa Ruska na oslavách, čo považuje za „hanbu“ a varovanie pre celú medzinárodnú komunitu o smerovaní slovenskej politiky. Naď tiež upozornil, že Fico svojimi krokmi uprednostňuje Rusko, čo podľa neho podkopáva dôveru demokratického sveta v Slovensko.

Napriek tomu vyzval Naď na dôstojné pripomenutie si odkazu SNP, zdôrazňujúc dôležitosť poučenia sa z histórie, aby sa podobné udalosti už nikdy neopakovali.

redakcia PremiumNews