Kapela Knut Knotgursen predstavuje singel Turistická s autentickým klipom

Kapela Knut Knotgursen je známa svojou pozitívnou energiou a snahou priniesť poslucháčom pohodu a dobrú náladu. Ich nový singel Turistická je skvelým príkladom tohto prístupu a je oslavou turistiky, ktorá nielen pre členov kapely predstavuje relax, dobitie batérií a zdroj pozitívnych zážitkov.

Skladba Turistická vznikla z inšpirácie krásami Malej Fatry, najmä opakovanými túrami na vrch Suchý. Skladba v strednom tempe s jednoduchým rock-popovým štýlom opisuje pozitívne pocity pri spoločnom pobyte v horách počas turistiky. Text z pera speváka Rada Palutku hovorí o prekonávaní vlastnej lenivosti a odmenení sa endorfínovým nadšením po zdolaní cieľa.

Nahrávanie prebiehalo v hudobných priestoroch kapely v Babkove pri Žiline za asistencie zvukového majstra Martina Barlu, pričom mix a mastering prebiehal v Barlovom štúdiu v Poprade. „Bolo to priam expresne efektívne. Pieseň bola pred nahrávaním v podstate úplne hotová, každý vedel, čo má zahrať, zaujímavosťou, ako vždy pri nahrávaní, bol náš obľúbený nápoj, ktorý tiekol potokom – bezkofeínové Čaro zalievané horúcim mliekom,“ s úsmevom prezrádza gitarista Martin „Mio“ Korenko.

Vizuál k skladbe vznikol vo vlastnej réžii kapely s cieľom dotvoriť autentický charakter skladby. Kapela využila rôzne lokácie vrátane lavičky pri štúdiu v Babkove uprostred zelene a starého letiska pri Višňovom s výhľadom na Malú Fatru. „Zámerom bolo urobiť odľahčený jednoduchý klip bez veľkých príprav a náročnej výpravy, ktorý nemá ambíciu niečo riešiť a vyriešiť, ale bude nenáročným a oddychovým vizuálnym doplnkom k skladbe,“ objasňuje basgitarista Majo Knoško, ktorý účinkoval v klipe spolu s ostatnými členmi kapely. Zábery zo slovenských túr poskytol vášnivý turista Ľubo Macura. Klip zanecháva veselú a nenáročnú atmosféru, ktorá je v súlade s pozitívnym duchom skladby.

Kapela Knut Knotgursen plánuje pokračovať v tvorbe nových pozitívne ladených skladieb spievaných po slovensky. „Pozitivita je našim dlhodobým zámerom. Myslím, že kapiel, ktoré riešia ťaživé témy je na Slovensku dosť, my smerujeme skôr k odľahčeniu a pohode. Navyše je momentálne negativity plný verejný priestor,“ dodáva bubeník Dano Divinec, tešiac sa na letné koncertovanie. Najbližším pripravovaným singlom je skladba Temperky, ktorá by mala uzrieť svetlo sveta v zime, kedy sa kapela plánuje opäť zatvoriť do štúdia.

Kapela sa pravidelne zúčastňuje regionálnych festivalov a je pozývaná do hudobných klubov. Pravidelne sa zúčastňuje severomoravskej súťaže Líheň, kde sa v konkurencii množstva zaujímavých kapiel z Moravy, ČR aj SR nestratí.

PR: Michal Neffe

redakcia PremiumNews