Keď zápasil naposledy, takmer spadla celá tribúna: Pôjde Šajben po tomto zápase o titul?

Slovenský MMA bojovník Dávid Šajben medzi profesionálmi predĺžil svoju neporaziteľnosť a dokázal, že napriek nízkemu veku patrí v bantamovej váhe medzi slovenskú špičku. Teraz bude mať jedinečnú príležitosť to aj dokázať v súboji s Davidom Martinikom.

Je pokojne možné, že víťaz tohto zápasu dostane v najbližšom súboji šancu stať sa historicky prvým RFA šampiónom vo váhe do 61 kilogramov. Duel Šajben vs. Martinik bude súčasťou RFA 18 v Žiline. Podujatie prebehne 19. októbra a vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.

https://www.facebook.com/photo?fbid=451735037485072&set=a.181117734546805

Neskutočná atmosféra v Bratislave

Keď Dávid Šajben nastupoval do zápasu s Martinom Lörincom na RFA 15, šlo o jeho profi MMA premiéru. Na jeho domácej pôde v Bratislave ho prišlo podporiť obrovské množstvo fanúšikov, predovšetkým ultras futbalového Slovana Bratislava. Tí sa postarali o úžasnú atmosféru a pomohli Šajbenovi k dominantnej výhre na RNC v 1. kole.

Napriek tomu, že sa RFA 18 koná 200 kilometrov od Bratislavy, dá sa očakávať veľmi podobná búrlivá atmosféra. Po zápase v Bratislave sa Šajben predstavil ešte v ďalšom profi MMA dueli, v ktorom opäť zvíťazil pred limitom. So skóre 2-0 tak bude nastupovať proti Martinikovi v úlohe neporazeného bojovníka.

Proti neukončiteľnému Martinikovi

V porovnaní s predchádzajúcimi dvomi súpermi teraz pôjde o niekoľko výkonnostných úrovní vyššie. David Martinik má na svojom konte už 13 profi zápasov a ukončený bol len jedinýkrát na začiatku svojej kariéry. Žiadny z jeho súperov v rámci KSW ho nezdolal pred limitom a nepodarilo sa to ani elitnému RFA bojovníkovi Markovi Bakhitovi.

Martinikovu tvrdosť pocítil v poslednom zápase Dominik Toporcer, ktorého k ničomu nepustil. Rýchle takedowny na začiatku všetkých troch kôl a bezchybná kontrola stačili na dominantné víťazstvo na body. Martinik sa tak vyšplhal v rebríčku bantamovej váhy RFA a prípadné víťazstvo nad Šajbenom by ho katapultovalo do titulového mixu.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews