Kniha kúziel s názvom Harry Potter: Čarodejnícky almanach vychádza v slovenskom preklade

Prvý oficiálny sprievodca čarodejníckym svetom Harryho Pottera z pera J.K. Rowlingovej prináša ilustrácie siedmich svetových umelcov. 

Čarodejnícky svet Harryho Pottera už dávno nepoznáme iba zo sedemdielnej série od J.K. Rowlingovej. Postupne k nej pribudli ďalšie a ďalšie knihy a publikácie, ktoré nás zoznámili s jednotlivými postavami, kúzlami a mikrosvetmi čarodejníkov. Teraz vychádza jedinečný sprievodca svetom Harryho Pottera určený pre všetky vekové kategórie. Harry Potter: Čarodejnícky almanach prináša všetko, čo skalní fanúšikovia mágie a kúziel potrebujú vedieť. 

Anotácia:
Tento vizuálne bohatý prierez čarodejníckym svetom je plný máp, zoznamov a tabuliek o všetkom, čo by mohlo zaujímať začínajúceho čitateľa aj skalného fanúšika kníh o Harrym Potterovi. Konečne zistíte, koľko príchutí majú fazuľky každej chuti, aké sú najpoužívanejšie prísady do elixírov a preskúmate všetky druhy čarovnej dopravy. Objavíte tiež zákutia Rokfortu na Záškodníckej mape, naštudujete si výrobu prútikov pod vedením pána Ollivandera, stretnete sa s fantastickými zvermi a spoznáte osudy slávnych čarodejníc a čarodejníkov.

Na tomto úžasnom sprievodcovi čarodejníckym svetom sa podieľalo sedem ilustrátorov, pričom každý vložil do svojej časti niečo zo seba a vdýchol čarodejníckemu svetu J.K. Rowlingovej kúzlo svojej fantázie. V siedmich kapitolách vás prevedú všetkým, na čo si len spomeniete:

1. kapitola: Čarodejnice a čarodejníci
2. kapitola: Športy, ľudia a všetko čarodejnícke
3. kapitola: Čarovné priestory a nezvyčajné miesta
4. kapitola: Pozvanie do Rokfortu
5. kapitola: Zaklínadlá, kúzla a neodpustiteľné kliatby
6. kapitola: Ministerstvo mágie a iné inštitúcie
7. kapitola: Zvery, tvory a rastliny

Z anglického originálu preložila Oľga Kralovičová.

Viac o autorke:

J.K. Rowlingová je autorkou svetoznámej sedemdielnej série o Harrym Potterovi, ktorá vznikla v rokoch 1997 až 2007. S tromi sprievodnými knižkami napísanými pre charitu sa predalo vyše 500 miliónov výtlačkov, boli preložené do viac ako 80 jazykov a nakrútili podľa nich 8 úspešných filmov. Kniha Fantastické zvery a ich výskyt, ktorú J.K. Rowlingová pôvodne napísala na pomoc nadácii Comic Relief, sa stala inšpiráciou pre novú originálnu sériu piatich filmov spoločnosti Warner Bros. Prvý sa dostal na plátna kín v roku 2016, druhý Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny v novembri 2018. J.K. Rowlingová spolupracovala s dramatikom Jackom Thornom a režisérom Johnom Tiffanym na inscenácii divadelnej hry Harry Potter a prekliate dieťa, ktorú prvý raz uviedli v londýnskom West Ende v roku 2016, na Broadwayi v roku 2018 a v ďalších svetových premiérach v roku 2019.

Pod pseudonymom Robert Galbraith píše J.K. Rowlingová detektívne romány o súkromnom detektívovi Cormoranovi Strikovi. Televíznu adaptáciu prípadov detektíva Strika pripravila spoločnosť Brontë Film & Television pre stanice BBC a HBO. J.K. Rowlingová je aj autorkou románu pre dospelých Prázdne miesto, ktorý vyšiel v roku 2012. V novembri 2020 pri príležitosti 20 rokov Harryho Pottera vychádza čarodejnícky set 1 – 7 v tvrdej väzbe. V decembri 2020 vychádza celkom nový príbeh pre deti Ikabog.

Román vychádza vo vydavateľstve Ikar, počet strán 208, MOC 29,90 eur.

PR: Mgr. Lucia Čarná