KONFERENCIA VEDÚCICH KURZOV PRE KRIMINÁLNU POLÍCIU STREDOEURÓPSKEJ POLICAJNEJ AKADÉMIE MEPA

V dňoch 19. až 21. augusta 2024 sa v Akadémii Policajného zboru v Bratislave uskutočnila významná konferencia vedúcich kurzov pre kriminálnu políciu, organizovaná Stredoeurópskou policajnou akadémiou (MEPA). Podujatia sa zúčastnili odborníci z Českej republiky, Maďarska, Slovinska, Rakúska, Nemecka, Švajčiarska a Slovenska, čím sa zdôraznila medzinárodná spolupráca v oblasti bezpečnosti a boja proti kriminalite.

Konferenciu otvorili 1. štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská, rektor APZ Stanislav Šišulák, riaditeľka ZO APZ Ingrid Weissová a plk. Andreas Wolf zo SIAK Viedeň. Pracovným jazykom bola nemčina, pričom tlmočenie zabezpečil mjr. JUDr. Matej Kostrec, PhD.

Hlavným cieľom konferencie bolo vytvorenie programu pre sedemtýždňový Certifikovaný kurz 2025 a plánovanie aktivít MEPA 2025, vrátane workshopov a seminárov. Národný koordinátor MEPA pre Slovensko mjr. Mgr. Zdenko Dvonč s kolegami diskutoval kľúčové témy pre nadchádzajúci kurz, ktorý sa bude konať od 23. do 28. februára 2025 v Bratislave. Kurz sa zameria na organizovaný zločin, obchodovanie so zbraňami, obchodovanie s ľuďmi, envirokriminalitu, ochranu svedkov, počítačovú kriminalitu a prevenciu kriminality. Akadémia Policajného zboru v Bratislave bude opäť hostiť tento odborný program.

Zdroj a foto: Facebook Akadémia Policajného zboru v Bratislave.

redakcia PremiumNews