Koniec služby Fitbit Pay na Slovensku: Prechod na Google Pay

Služba bezkontaktných platieb Fitbit Pay, obľúbená medzi používateľmi smart hodiniek, končí svoju podporu na Slovensku. Posledným dňom, kedy bude možné túto službu využiť, je 29. júl 2024. Po tomto dátume sa všetci používatelia budú musieť preorientovať na alternatívu v podobe Google Pay.

Fitbit, dnes už patriaci pod spoločnosť Google, sa rozhodol integrovať svoje platobné riešenie priamo do ekosystému Google Pay. Tento krok umožní užívateľom využívať širšie možnosti a funkcie, ktoré Google Pay ponúka, vrátane lepšej integrácie s ďalšími službami spoločnosti Google.

Zmena sa dotkne zákazníkov niekoľkých veľkých bánk na Slovensku, ako sú Fio banka, 365.bank, Poštová banka, Slovenská sporiteľňa, ČSOB a mBank. Tieto inštitúcie už začali informovať svojich klientov prostredníctvom elektronickej komunikácie o nutnosti prechodu na Google Pay.

Pre mnohých používateľov môže byť táto zmena nepríjemným prekvapením, najmä ak sa o nej dozvedia až pri pokladni. Avšak, nový systém ponúka širšie možnosti a podporu pre viac typov zariadení, čo môže byť pre používateľov v dlhodobom horizonte výhodou.

Ukončenie Fitbit Pay môže byť len prvým krokom v širšej stratégii spoločnosti Google zameranej na konsolidáciu a rozšírenie svojich služieb v oblasti digitálnych platieb. Používatelia by si mali čo najskôr nastaviť svoje účty na Google Pay, aby sa vyhli akýmkoľvek nepríjemnostiam pri každodenných platbách.

redakcia PremiumNews