Má moc, o ktorej zatiaľ netuší

Vychádza skvelý čarodejnícky román Mágia rodu Thornovcov z pera Margaret Rogerson

Americká autorka Margaret Rogerson píše fantasy literatúru pre mládež. Jej novinka Mágia rodu Thornovcov vychádza v edícii YOLi a je zaradená do kategórie Young Adult literatúry. Rozpráva príbeh, ktorý určite zaujme mnohých knihomoľov. Zavedie ich totiž do prostredia magickej knižnice, v ktorej knihy ožívajú. Práve v nej pracuje knihovníčka Elizabeth, ktorej úlohou je knižnicu chrániť. No po útoku na knižnicu musí svoje sily spojiť so svojím úhlavným nepriateľom. Ako to celé dopadne, sa už dočítajú čitatelia v tejto nádherne vyzerajúcej knihe s krásnou obálkou a štýlovou oriezkou. 

O čom je kniha: Čarodejníci sú zlí. Elisabeth to vedela odjakživa. Vychovávali ju ako najdúcha v jednej z austermeerskych veľknižníc. Vyrastala tak medzi čarodejníckymi knihami – grimoármi, ktoré si šepkajú na policiach a rinčia železnými reťazami. Ak ich niekto oslobodí, zmenia sa na bizarné obludy z atramentu a kože. Elisabeth dúfa, že sa jedného dňa stane strážkyňou a bude chrániť kráľovstvo pred ich mocou. Pri útoku na knižnicu však utečie najnebezpečnejší grimoár. Elisabethina zúfalá snaha zastaviť ho spôsobí, že ju obvinia z účasti na zločine a postavia pred súd. Ocitne sa sama len so svojím úhlavným nepriateľom čarodejníkom Nathanielom Thornom a jeho záhadným démonickým služobníkom Silasom. Rozpúta sa okolo nich desaťročia plánované sprisahanie, ktoré by mohlo znamenať skazu nielen pre veľknižnice, ale aj pre celý svet. Postupne, ako jej spojenectvo s Nathanielom silnie, Elisabeth spochybňuje všetko, čo sa doteraz naučila – o čarodejníkoch, o svojich milovaných knižniciach, ba dokonca aj o sebe samej. Objaví v sebe totiž moc, o ktorej netušila, a budúcnosť, o akej ani nesnívala.

Viac o knihe: https://www.bux.sk/knihy/687241-magia-rodu-thornovcov.html

Audio ukážku číta Lucia Vráblicová: https://soundcloud.com/buxsk/citanie-z-knihy-magia-rodu-thornovcov-margaret-rogerson

Autorka o svojej knihe hovorí: https://www.youtube.com/watch?v=ZGEv_lO2aS8&t=3s

O autorke: Americká autorka Margaret Rogerson píše fantasy literatúru pre mládež. Rada číta, tvorí, no vo voľnom čase sa venuje aj kresleniu, sledovaniu dokumentov či vareniu. Rada sa prechádza v prírode, kde hľadá ropuchy a huby. Žije neďaleko Cincinnati v Ohiu.

Kniha vychádza vo vydavateľstve Ikar, počet strán 440, MOC 19,90 eur.

PR: Lucia Čarná