Mestská polícia otvára výberové konanie. Po zapracovaní ponúka 1 400€ a príplatky

Vyber si zaujímavú a napĺňajúcu prácu v mestskej polícii. Bratislavčania práve otvárajú výberové konanie pre dvadsať nových mestských policajtiek a policajtov. Tí sa po odbornej príprave zaradia do jedného z najzaujímavejších zamestnaní.

Len v máloktorých povolaniach odchádzajú ľudia po práci domov s dobrým pocitom a hrdosťou na vykonanú prácu. Mestskí policajti a policajtky v Bratislave denne zvládajú vážne situácie, pri ktorých ide neraz o život, zdravie alebo majetok. A aj v prípade riešenia bežných dopravných priestupkov neustále pomáhajú slušným obyvateľom a obyvateľkám Bratislavy, ktorých obmedzujú alebo ohrozujú vodiči nevhodne odparkovanými vozidlami.

Rôzne možnosti v jednom zamestnaní
Verejnosť vníma prácu mestskej polície najmä cez hliadky, ktoré riešia najčastejšie dopravné priestupky. Avšak naši policajti slúžia aj v cyklohliadkach, venujú sa environmentálnej problematike v mestských lesoch, pracujú s poriadkovými psami, slúžia ako priestupkári, pracujú ako operátori na linke 159 alebo v kamerovom stredisku, či pracujú so žiakmi alebo ľuďmi v seniorskom veku ako preventisti. Mestská polícia ponúka veľa rôznych možností uplatnenia sa a svoje miesto si v nej nájde každý.

Do kurzu odbornej prípravy nastúpite v septembri

Záujemcovia o prácu v mestskej polícii môžu v tieto dni vyplniť krátky formulár na stránke budpolicajt.sk. Následne sa im ozvú personalistky, ktoré ich pozvú na osobný pohovor. Na rovnakej stránke nájdu záujemcovia a záujemkyne aj všetky potrebné informácie, ako aj prehľad rôznych pracovných benefitov.

Na vybraných uchádzačov čaká test zo slovenčiny, psychodiagnostické vyšetrenie a aj fyzická previerka. Kandidátky a kandidáti, ktorí prejdú výberovým konaním nastúpia v apríli do kurzu odbornej spôsobilosti a po jeho úspešnom absolvovaní nájdu svoje miesto na jednom z okresných veliteľstiev alebo na Útvare zásahovej jednotky a kynológie. Po zapracovaní čaká nových policajtov a policajtky mzda vo výške 1 380€ mesačne, ktorá v sebe zahŕňa hliadkový príplatok, hodnostný príplatok, príplatok za zmennosť, osobný príplatok, príplatok za vedenie vozidla s právom prednostnej jazdy a príspevok na ubytovanie. 

Policajtky a policajti môžu získať ešte príplatky za nočné služby alebo prácu cez víkendy a sviatky a tým si príjem ešte zvýšiť. Priemerný mesačný príjem policajtov po dvoch rokoch práce v mestskej polícii predstavoval minulý rok 1 616€. Po šiestich rokoch to predstavovalo až 1 855€. Okrem výplaty získajú aj ďalšie benefity, ako napríklad bezplatný lístok na verejnú dopravu alebo päť dní dovolenky navyše.

Hovorkyňa: Mgr. Barbora Krajčovičová

Martin Petráš

redakcia PremiumNews