MOL zabezpečil prepravu ropy Družbou: Nové dohody majú zaistiť dodávky!

Maďarská ropná spoločnosť MOL dosiahla kľúčový úspech v oblasti energetickej bezpečnosti, keď oznámila uzavretie nových dohôd so svojimi dodávateľmi ropy a prevádzkovateľmi ropovodov na zabezpečenie prepravy ropy cez kritický ropovod Družba. Tento strategický ropovod, ktorý vedie cez Bielorusko a Ukrajinu, je kľúčový pre dodávky ropy do Maďarska a Slovenska.

Na základe týchto nových dohôd prevezme MOL vlastníctvo dotknutých objemov ropy už na bielorusko-ukrajinskej hranici, čím sa zabezpečí neprerušená dodávka do rafinérií v oboch krajinách. „Táto úprava predstavuje udržateľné riešenie pre prepravu ropy a posilňuje energetickú stabilitu Maďarska aj Slovenska,“ vyhlásil viceprezident MOL Group Gabriel Szabó.

Dohody sú plne v súlade so všetkými sankciami a opatreniami Európskej únie a Ukrajiny, čo podčiarkuje záväzok MOL dodržiavať medzinárodné regulácie. Tento krok prichádza v čase, keď sa európske energetické trhy nachádzajú pod zvýšeným tlakom, a preto znamená významný krok vpred v oblasti regionálnej energetickej bezpečnosti.

Zdroj: agentúra MTI

redakcia PremiumNews