Najtvrdší šport v Česko-Slovensku mieri do finále! V Nitre sa chystá český SUPER-BOWL so slovenskou účasťou

Czech Bowl je hlavným eventom plnokontaktného športu, ktorý zaujal tvrdosťou, taktickosťou a všestrannosťou. Očakávané veľké finále posledného ročníka českej ligy amerického futbalu sa odohrá 13.7.2024 (sobota) na renovovanom futbalovom štadióne v Nitre od 18:00. Proti domácemu tímu Nitra Knights sa v zápase Czech Bowl 2024 postavia rytieri zo Znojma!  

Na ihrisku sa počas samotného duelu amerického futbalu vystrieda takmer 100 hráčov, ktorí oplývajú agilnosťou, rýchlosťou ale najmä tvrdosťou. Podľa mnohých svetových športových odborníkov je práve americký futbal najtaktickejší a zároveň najtvrdší  šport na svete, pričom v tomto smere by mal predčiť i samotné MMA! Pri atakovaní zo strany súperov totiž hráči často netušia, z ktorej strany príde tvrdý kontakt v plnej rýchlosti od zvyčajne dobre stavaného protihráča.

Najznámejším pojmom športového eventu na scelom svete je bezpochýb Super-Bowl, ktorý je každým rokom najsledovanejším športovým zápasom sveta. Rovnako ako na poriadnom evente za oceánom, ani na Czech Bowl nebude chýbať bohatý program vrátane detskej zóny, pre-game show či half-time show!

„Rozhodovalo kvalitné zázemie pre televízny prenos, štadión v Nitre taktiež pôsobí dobre vizuálne a bonusom by mohla byť aj účasť domáceho tímu vo finále,“ komentoval so správnou predvídavosťou výber tohto miesta podpredseda Českej asociácie amerického futbalu Radim Kroulík. 

Hráči domáceho Nitra Knights už dosiahli v tejto sezóne pomyselné. „double“. Nielenže pritiahli finálový zápas českej najvyššej ligy prvýkrát na Slovensko, ale rovnako prvýkrát v histórii získali miesto vo vytúženom finále. Súperom tímu, ktorý zvíťazil v južnej divízii Snapbacks ligy a následne porazil Ostravu bude tím Znojmo Knights.  

EMBED – https://www.instagram.com/p/C849LVfoekG/

Účasť známych osobností zo sveta športu a šoubiznisu, program pre celú rodinu a kvalitný športový a kultúrny zážitok. To sú ťaháky, na ktoré zväz v spolupráci so slovenskou jednotkou v tomto športe láka fanúšikov z celého Slovenska a Česka. Na zápasy v Nitre chodí s pravidelnosťou viac ako 1000 divákov. Nechýbali na nich ani známe tváre ako Dušan Tittel, Jaro Slávik či účastníčky Ruža pre nevestu. Známe tváre zo sveta športu a šoubiznisu potvrdili účašť priamo na Czech Bowl, ktoré sa hrá 13.7. v Nitre!

„Za celý klub Nitra Knights môžeme povedať, že sme neskutočne šťastní z toho, že môžeme hostiť finále. Asociácia aj fanúšikovia v Nitre a v celej lige už o nás dlhodobo vedia, že si zakladáme na čo najväčšom športovom zážitku.“ 

Embed – https://www.instagram.com/p/C86XrSXq3fE/?img_index=1

„Ten bude pre celé mesto umocnený aj tým, že sa nám podarilo dostať do finále. Pred Czech Bowl otvárame brány nielen pre fanúšikov oboch tímov, ale pre všetkých milovníkov tohto športu. Pre ľudí z celého Slovenska a Česka, ktorí si rozhodne prídu na svoje aj v spoločnosti kamarátov či ich ratolestí., konštatoval generálny partner klubu Samuel Vetrák, ktorý stojí za výrazným vzostupom amerického futbalu v Nitre.  

Finále medzi Nitra Knigts a Znojmo Knights sa odohrá 13.7. 2024 na štadióne Pod Zoborom od 18:00. Lístky môžete stále kupovať v sieti predpredaj.sk

PR: Robert Kmeťo

redakcia PremiumNews