Národná rada SR odsúdila atentát na premiéra Roberta Fica

Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky jednohlasne schválili uznesenie odsudzujúce atentát na predsedu vlády Roberta Fica, ktorý sa stal 15. mája počas výjazdového rokovania vlády v Handlovej. Tento politicky motivovaný útok vyvolal medzi poslancami zdesenie a hlboké znepokojenie.

Uznesenie ostro odmieta akékoľvek násilie založené na politických rozdieloch a vyzýva všetky politické subjekty, médiá a mimovládne organizácie, aby rešpektovali výsledky demokratických volieb. Poslanci apelujú na zmiernenie napätia v spoločnosti a ukončenie nenávistnej rétoriky, ktorá môže viesť k nebezpečným trestným činom.

V dokumente sa zdôrazňuje dôležitosť ochrany plurality a diverzity názorov, pričom novinári sú vyzvaní k zodpovednému informovaniu založenému na faktoch, nie na šírení nenávisti. Poslanci zároveň povzbudzujú vládu k prijatiu adekvátnych bezpečnostných opatrení, ktoré by zabránili budúcim politickým útokom.

Toto uznesenie predstavuje morálnu a politickú reakciu Národnej rady SR na bezprecedentný útok na premiéra, a zároveň volanie po spoločenskom zmieri a stabilite na Slovensku.

redakcia PremiumNews