Niečo ako Mlčanie jahniat na koncerte Taylor Swift – do kín prišiel tajomný triler Trap

Okolo najnovšieho filmu režiséra M. Nighta Shyamalana sa vznáša opar tajomna. Podobne ako pri jeho predchádzajúcich snímkach, poznáme základnú dejovú premisu, no môžeme si byť istí, že tvorca filmov Šiesty zmysel, Vyvolený, Znamenia či Rozpoltený nás v priebehu sledovania prekvapí nejedeným nečakaným zvratom. Čo teda o filme Trap, ktorý práve teraz prišiel do slovenských kín, vieme?  

Milujúci otec Cooper sa v príbehu vyberie so svojou teenagerskou dcérou Riley na koncert jej obľúbenej speváčky Lady Raven. Ani jeden z nich v tej chvíli ešte nemôže tušiť, že toto podujatie nebude len o počúvaní najväčších hitov… Cooper sa dozvie, že polícia zistila, že sa v publiku koncertu nachádza hľadaný masový vrah Mäsiar a naplánovala jeho dolapenie. Koncertná hala sa tak má stať pascou (z angličtiny – „the trap“) na nebezpečného zločinca. Cooper znervóznie, no príčinou jeho nervozity zrejme nebude strach z obávaného vraha… Čoho sa teda tak obáva? 

Sám režisér a scenárista Shyamalan svoju novinku opísal ako kombináciu kultového trileru Mlčanie jahniat s koncertom hviezdnej speváčky Taylor Swift a ukážky naznačujú, že jeho slová zrejme nebudú ďaleko od pravdy. Skôr než fanúšikov popovej hudby však snímka poteší milovníkov poriadneho filmového napätia a strachu, s ktorými tento skúsený filmár tak rád pracuje. 

Slávnu speváčku v snímke stvárňuje Saleka Shyamalan, dcéra samotného režiséra, ktorá sa skutočne živí ako hudobníčka. Spoločnosť bude robiť obľúbenému Joshovi Hartnettovi (Fakulta, Halloween H20, Oppenheimer) v hlavnej úlohe Coopera. Cooperovu dcéru a oddanú fanúšičku Lady Raven stvárňuje herečka Ariel Donoghue (Wolf Like Me, Tajomstvo modrej zátoky). 

Triler Trap priniesla na plátna slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film. 

Trailer filmu:

PR: Peter Gašparík

redakcia PremiumNews