Nitra zažila ďalší rozprávkový príbeh: Slováci, ktorí ovládli českú ligu zďaleka nekončia!

Finálový zápas českej ligy amerického futbalu s názvom Tipsport Czech Bowl v Nitre sa premenil na nezabudnuteľný večer! Nitrianska rozprávka na druhú po úspechu HK Nitra, tak sa dá nazvať, to čo predviedli hráči Nitra Knights len tri mesiace po majstrovských oslavách hokejistov. 

Viac ako 2200 divákov, v hľadisku osobnosti ako zakladateľ Oktagon MMA Palo Neruda, bojovník UFC Martin Buday, moderátor a herec Krištof Králik, či hokejisti HK Nitra vrátane generálneho manažéra Tomáša Chrenka.

Historicky prvé finále českej ligy na Slovensku, navyše so slovenským účastníkom bolo úspešným vyvrcholením svedomitej práce Nitra Knights. Domáci tím privítal rytierov zo Znojma pred televíznymi kamerami v rámci celoštátneho vysielania v očakávanom finále. 

Ostro sledované Tipsport Czech Bowl v ktorom Nitra viedla 14:0 mierilo do predĺženia, keďže tím zo Znojma dokázal vyrovnať pred koncom štvrtej štvrtiny na 28:28. Hlavná tribúna nitrianskeho štadióna takmer spadla po akcii, na ktorej konci bol wide-receiver Mário Bíro. Po dramatickom priebehu duelu Knights rozhodli o výhre 35:28 a v nádherný večer prepísali históriu. 

Embed – https://www.instagram.com/p/C9ZlsOVoDgM/

V rámci 31-ročných dejín českej ligy sa prvýkrát na trón posadil slovenský tím, ktorý v Nitre premenil dovtedy neznámy šport na výnimočnú športovú udalosť. Počas domácich duelov sa na nej zabávalo okrem dlhoročných fanúšikov aj nové publikum, v ktorom ste počas sezóny našli mnoho nitrianskych rodín s deťmi a priateľmi. 

Knights zaznamenali najvyššiu návštevnosť na Štadióne pod Zoborom po štyroch rokoch. Pravidelne hostili tisícku fanúšikov a zakaždým pripravili šou, na ktorú sa ľudia z Nitry a okolia vracali s radosťou. Na Slovensku a v Česku si získali obrovský obdiv a v Nitre sa klub, o ktorom predtým vedela len hŕstka ľudí stal rešpektovanou značkou počas dvoch intenzívnych rokov. Po hokeji sa stal dokonca športovou dvojkou v meste, ktoré je  známe fantastickými fanúšikmi. 

Embed – https://www.youtube.com/watch?v=XWzaPLnChcc

Za týmto úspechom stojí aj podnikateľ Samuel Vetrák. „Prišiel som vlani a zaviazal som sa, že v Knights budeme šíriť dobré meno nielen klubu, ale rovnako amerického futbalu na Slovensku,“ konštatoval generálny partner Nitranov.  

Tomu sa podarilo stabilizovať finančné zázemie klubu, prilákať viacerých silných partnerov, dostať Knights na renovovaný Štadión pod Zoborom a v súčinnosti s vedením Knights vytvoril silný marketingový a športový tím, ktorý stojí za obrovským úspechom. Už teraz je jedným z ľudí, ktorí tento šport posunuli minimálne na tieto dni na iný level! 

„Takéto fantastické a neopísateľné pocity som ešte nezažil,“ konštatoval bezprostredne po finálovom víťazstve v eufórií Samuel Vetrák. 

Tak súdržný a silný tím som v kariére ešte nezažil. Máme krásny štadión, v Nitre sú fantastickí fanúšikovia. S pánom Vetrákom sme si vo vedení povedali, že buď to budeme robiť poriadne, alebo vôbec. Pripravili sme Gameday, ktorý bol stavaný ako kultúrne podujatie pre rodiny s deťmi,“ konštatoval jeden z najlepších hráčov kádra Gorazd Lazorík, ktorý stál za vstupom Samuela Vetráka do klubu v Nitre.  

EMBED – https://www.instagram.com/p/C9X8JtXqfZJ/

„Sme prvý slovenský tím, ktorý vyhral českú ligu. Nitra je teraz mesto dvojnásobných majstrov, sme šťastní a hrdí na to, že sme mohli toto krásne mesto potešiť znova. Veľká časť našich hráčov predtým nehralo žiadne finále. Hrali sme v sezóne jedenásť duelov. Odohrali sme z nich desať podarených a povedali sme si, že chceme hrať s rovnakým nastavením aj teraz. Pre každého z nás bola výhra v tomto finále najviac, čo sme doposiaľ športovo dosiahli.“

 S úspechom práca nekončí, práve naopak! Lazorík ako skúsený hráč a manažér vie, že český titul slúži ako motivant do ďalšej práce. „Čaká nás pokračovanie v práci. Chceme rozširovať štruktúry, hráčsky káder rovnako. Pripravujeme nábor pre nových hráčov na september. Sme stále v procese, v ktorom musíme rásť a zároveň nahrádzať generáciu starších hráčov.“ 

„Chceme vybudovať dlhodobo udržateľný program, ktorý by bol postavený na štruktúrach a procesoch, ktoré sú opakovateľné. Teda nie len na jeden či dva roky,“ dokončil český šampión, wide-receiver a rovnako skúsený manažér Gorazd Lazorík. 

Nitra Knights pripravuje nábor na september, na ktorý môžete prísť aj vy! Pre viac informácii sleduje stránku https://knights.sk/kontakt/, prípadne sociálne siete klubu.

PR: Robert Kmeťo

redakcia PremiumNews