Nová regentská romanca o zlomenom srdci a túžbe po pravej láske

Príbehy Sarah E.Ladd sú síce historické romance, ale vôbec nie naivné, či presladené. Skôr sú to príbehy o živote, o charakteroch i ľudských povahách. To všetko na historickom pozadí, ktoré má autorka zvládnuté na jednotku. Aj preto je v posledných rokoch taká obľúbená, veľkým hitom bola už jej prvá kniha Dedičkin sľub zo série Tajomstvá vresovísk. A teraz jej vyšla novinka, v priebehu dvoch rokov už ôsma kniha, lebo slovenské čitateľky sa jej nevedia nabažiť a tá kniha sa volá Zlodej z Lanwyn Manoru

Julia Twetheweyová má zlomené srdce. V nádeji, že si ho vylieči, prijme pozvanie od tety a strýka na panstvo Lanwyn Manor, no hneď po príchode ju v miestnom hostinci prepadnú. Zachráni ju príťažlivý Isaac Blake, správca medenej bane Wheal Tamsen, ktorá patrí jeho bratovi Matthewovi. A práve Matthewa si Juliina teta vezme na mušku ako najvhodnejšiu partiu pre svoju neter. Juliu však niečo podvedome ťahá k Isaacovi.

Isaac Blake má dobré srdce. Súcití s miestnymi baníkmi, ktorí v zlých časoch trú biedu, a pokúša sa znovu otvoriť zaplavenú baňu Wheal Gwenna, dedičstvo po predkoch. Krásna návštevníčka susedného Lanwyn Manoru mu nadobro učaruje, no brat mu dá jasne najavo, že dvoriť sa jej bude on. Isaac sa s tým len veľmi ťažko zmieruje…

Keď sa na Lanwyn Manore začnú diať čudné veci a nič už nie je také, ako sa zdá, Julia a Isaac sa ocitnú v centre záhadných udalostí, ktoré podrobia ťažkej skúške nielen ich morálne zásady, ale i srdcia a duše.

Julia Twetheweyová predtým nerozmýšľala, ako by sa cítila, keby na ňu mierili kresadlovou puškou.
Teraz jej krv tuhla v žilách, nedokázala sa ani pohnúť, ani žmurknúť.
Dokázala len uprene hľadieť na kovovú hlaveň centimetre od svojho nosa.
Chlap v maske sa prikradol bližšie, prižmúrené čierne oči upieral na ňu, pripomínal zúrivého lovca, pripraveného na útok. 

Zlodej z Lanwyn Manoru je typická regentská romanca pre fanúšikov slávnych sérií ako Bridgerton alebo Poldark. Opäť je v príbehu záhada a tajomstvo, nechýba dobrodružstvo, akcia a prirodzene romantika. 

Sarah má výborný štýl písania, má rozprávačský talent, vie umne dávkovať zvraty a prekvapenia, takže keď sa do tejto knihy začítate, zrazu máte za sebou 50-60 strán. Plusom je aj uveriteľnosť a autentickosť – Sarah prezradila, že len zbieranie informácií a výskum faktov okolo príbehu jej zaberie dlhé mesiace. 

A je to napokon aj cítiť – väčšinu z toho síce nepoužije, ale pomôže jej to vytvoriť skutočnú atmosféru Anglicka začiatkom 19.storočia. Vnímate ducha tej doby, fungovanie spoločnosti a každodenný život. 

Zlodej z Lanwyn Manoru: https://www.bux.sk/knihy/766297-zlodej-z-lanwyn-manoru.html 

PR: Mgr. Milan Buno

redakcia PremiumNews