Nové tvrdenia o sabotáži plynovodov Nord Stream!

V posledných dňoch sa v médiách objavili nové informácie týkajúce sa poškodenia plynovodov Nord Stream v Baltskom mori, ktoré sa udialo v septembri 2022. Podľa správ amerického denníka Wall Street Journal a európskych zdrojov, existujú obvinenia, že za sabotáže môžu stáť ukrajinské vojenské zložky.

Tieto tvrdenia naznačujú, že plán na poškodenie plynovodov mohol vzniknúť počas jednej májovej noci v roku 2022, keď ukrajinskí dôstojníci plánovali zasadiť Rusku ďalšiu ranu. Operácia mala stáť približne 300-tisíc dolárov a byť vykonaná prostredníctvom malej jachty. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj údajne dostal informácie o pláne, ale bol požiadaný CIA, aby ho zastavil, čo údajne aj urobil.

Nemecké a poľské úrady však majú na vec iný názor. Podľa nich ide pravdepodobne o operáciu pod falošnou vlajkou zo strany Ruska, s cieľom obviniť Ukrajinu. Nemecké médiá tiež informovali o prvom zatykači v rámci vyšetrovania, kde bol menovaný ukrajinský občan a dvaja ďalší jednotlivci, ktorí údajne popierajú svoju účasť.

V súčasnosti neexistuje žiadne definitívne vysvetlenie, ktoré by objasnilo, kto skutočne stojí za sabotáží, a vyšetrovanie pokračuje.

Zdroj: agentúra APP

redakcia PremiumNews