Nové zoskupenie Ozveny vydávajú debutové EP „OZVENY SLOBODY“

Ozveny patria medzi nové tváre na slovenskej hudobnej scéne, pozornosť na seba sa snažia upútať svojim novým EP. V popredí stojí speváčka Lucia Babalová, ktorej hlas a charizma sú hnacou silou celého projektu. Na gitaru hrá Marián Okrouhlý, za bicími sedí Ivan Javorčík, ktorý už 10 rokov hrá v kapele Sanchez Amsterdam a basgitara zostala Daliborovi Babalovi. V tomto zložení fungujú od roku 2019, ale finálnu tvár získala kapela len nedávno. Kapela vydáva svoje debutové EP s názvom „Ozveny slobody“, ktoré obsahuje štyri skladby: Sloboda, Trochu iná, Ilúzia a Život.

Lucia si píše texty sama a inšpiráciu nachádza v bežných životných situáciách. „Každý deň zažívam mnoho situácií, pri ktorých si uvedomujem, aké máme šťastie, že žijeme v slobodnej krajine. Slobodu musíme žiť, ale zároveň ju musíme správne pochopiť, vážiť si ju a vo svetle posledných udalostí si ju aj chrániť. Tieto myšlienky ma inšpirovali napísať pieseň o slobode. Čerpám zo všetkého, čo zažijem alebo vidím okolo seba, aj keď nie vždy sú to príjemné veci. Amy povedala, že každá zlá situácia je bluesový song, ktorý čaká na vydanie,“ vysvetľuje speváčka. „Samozrejme, že my nie sme bluesová kapela, ale stará hudba je nám všetkým veľmi blízka a radi pracujeme s bluesovými motívmi alebo zvukmi kapiel zo 60. a 70. rokov,“ dodáva gitarista Marián.

Za väčšinou kompozícií a zvukom kapely stojí basgitarista Dalibor. „Ten proces výroby ma snáď aj baví viacej, ako samotný výsledok. Popri tvorbe tohto EP som sa naučil viac, ako za celý život. Veľmi si užívam kombináciu autentických alebo reissue hudobných nástrojov zo zlatej éry blues a rocku spolu so súčasnými vymoženosťami, ktoré nám poskytuje napr. Ableton. Technika napreduje neuveriteľne rýchlo a držať krok je nielen finančne náročné, ale takisto je potrebné vedieť to aj spraviť. Ešte že máme AI ☺.“

,,EP sme si nahrávali sami na viacero pokusov, vždy sme prišli na niečo nové, alebo niečo lepšie sme kúpili a začali sme odznovu. S bicími nám pomohol kamarát Dave, o výsledný mix a master sa postaral Milan Malík zo skalického štúdia M2,“ uzavrel bubeník Ivan.

Kapela taktiež pripravuje svoj prvý videoklip. Ide tak o uzavretie celého tvorivého cyklu, v ktorom zachytia atmosféru z ich debutového EP aj vizuálne. 

Zároveň, aby podporili uvedenie svojho celistvého diela, chystajú malú sériu koncertov vo svojom regióne. Počas týchto vystúpení predstavia nielen skladby z ich debutu, ale aj pripravovaný materiál na ďalšie EP, ktoré začnú nahrávať na jeseň.

EP „Ozveny slobody“ je plné silných emócií a autentických príbehov, ktoré zaujmú poslucháčov svojou úprimnosťou. Od 1. 9. 2024 je EP dostupné na všetkých streamovacích platformách.

https://linktr.ee/Ozveny

PR: Michal Neffe

redakcia PremiumNews